De ce rozul este la moda?

0

roz

Rozul se numără printre acele culori pretenţioase, sofisticate. În fapt, e o atitudine în sine: nu poţi decât să o iubeşti la nebunie sau să o urăşti definitiv, ocolind-o în ciuda tuturor trendurilor.

Citeste si: Tuse tip acuarela in casa ta

Anul acesta şi, în mare măsură, anul viitor, rozul – în diferite nuanţe, de la cele prăfuite la aprinsele tonuri de fucsia – este o culoare-vedetă. Este peste tot: de pe podiumurile de modă până în cel mai intim spaţiu – locuinţa. Trendsetterii au abordat rozul într-o manieră diferită, cu maturitate, cu echilibru. Dacă eram obişnuiţi să asociem rozul cu păpuşile Barbie şi fetiţele care se visează prinţese, toamna aceasta avem ocazia de a cunoaşte adevărata valoare a acestei culori, capabilă din doar câteva tuşe să schimbe un look sau un ambient.

Citeste si: Canapeaua galbena

Make-up artiştii au fost primii care i-au dat o nouă identitate. De la efectul de bujori puternici, rotunzi şi frivoli, ca un cerc bine definit pe obrajii anilor trecuţi, în toamna aceasta s-a ajuns la cel rafinat, al pomeţilor abia atinşi de pudre discrete, ce iluminează chipul, ca răspuns la tendinţa generală de revenire la esenţă şi la natură. Specialiştii în design au preluat acest trend transplantându-l în interioare sofisticate.

Citeste si: Trei bucatarii romanesti si povestile lor

Sunt spaţii primitoare, inundate de energia pozitivă a culorii fericirii, fără a avea însă aerul dulce-acrişor al vechilor budoare în care rozul apărea mai ales în combinaţie cu tonuri de mov. În interioarele moderne, petele de roz – fie că vin din mobilier, vopsea, fie din elemente decorative – se combină cu alb, negru, gri sau culoarea lemnului natur. În designul interior, ca şi în machiajul buzelor, spre exemplu, specialiştii desenează în tonuri de roz pe un fundal deschis la culoare, iar imperfecţiunile, tremurul mâinii ori şovăiala alegerii se simt. De aceea rozul e atât de dificil şi atât de magnific.

Articol publicat in revista Casa si gradina
Text: Radiana Bratu
Foto: Schworer Haus

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply