De ce nu înflorește begonia?

0

flori-begoniaDe ce nu înflorește begonia? Află care sunt condițiile generale de îngrijire a plantei, cauzele pentru care nu înflorește și cele mai bune remedii.

De ce nu înflorește begonia? Condiții generale de îngrijire

Begonia este una dintre cele mai obişnuite plante din florării, apreciată atât pentru flori, cât şi pentru frunze. Multă lume o consideră foarte pretenţioasă, dar dacă urmezi sfaturile noastre, o poți menţine mereu sănătoasă şi frumoasă.

În general, begoniile prezintă o sensibilitate ridicată la curenţii de aer, lumina directă, dar şi la fumul de ţigară. Preferă o temperatură constantă, între 10-25°C. Nu este indicată plasarea ghiveciului în geam, unde razele soarelui bat direct pe plantă. Totuşi, lumina trebuie să fie intensă. Solul pe care îl preferă este o combinaţie de pământ de ericaceae și pământ obișnuit de flori. Udarea se face periodic, astfel încât substratul să fie uşor umed, dar fără apă stagnantă, mai repede preferând o uşoare uscăciune. Este foarte important ca atunci când udăm planta să nu stropim şi frunzele!

Citește și Flori de gura leului – cum le îngrijești?

De ce nu înflorește begonia? Cauze frecvente

Simptome: frunzele sunt decolorate pe faţa superioară; pe cea inferioară pot apărea puncte mici negricioase, bobocii se înnegresc şi cad înainte de înflorire.

Cauza: acarienii au început să devoreze în voie planta.

Remediu: se va asigura o umiditate optimă pentru evitarea apariţiei acestora. În cazul infestării, se va aplica un acaricid pe bază de Dicofol, deoarece acesta este unul dintre cele mai eficiente în aceste cazuri.

Simptome: căderea bobocilor înainte de înflorire.

Cauza: planta se află într-un mediu stresant, de cele mai multe ori cu temperaturi mari şi umiditate scăzută. Udarea în excess sau schimbările bruşte de temperatură sunt alte posibile cauze.

Remediu: se evită căderea bobocilor prin asigurarea umidităţii atmosferice, udare optimă si temperatură constantă. În cazul sesizării acestor simptome, se încearcă mutarea plantei în altă cameră cu condiţii mai bune.

Citește și Balcoane înguste, dar pline de verdeaţă

Articol adaptat din revista Casa și grădina   *   Text: Adriana Bărar   *   Foto: 123RF

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply