De ce este griul o alegere ideala?

0

living-room-728732

Se spune ca noul alb este griul. De ce este griul o alegere ideala pentru zugraveli si de ce este mereu o alegere inspirat? iata cateva raspunsuri practice si convingatoare.

♦ Tendintele in amenajari interioare arata un interes din ce in ce mai mare pentru toate nuantele de gri.
♦ Griul este o alegere ideala pentru pereti, covoare si perdele.
♦ Griul are peste 50 de nuante curate – doar variatiuni de intensitate ale culorii gri, la care se adauga si frumoasele griuri colorate – combinatii indirecte intre gri si alte culori.
♦ Posibilitatiele cromatice pe care le ofera griul sunt infinit mai numeroase decat cele posibile cu alb, sunt mult mai suferitoare, echilibreaza volumele si dau amplitudine spatiului, sunt versatile si se adapteaza perfect oricarui decor. Daca te intereseaza aceasta nou provocare cromatica afla ca este mult mai usor sa lucrezi si sa combini tonuri de gri pastelate si deschise, in timp ce tonurile intunecate sunt mai greu de adaptat cromatic si mult mai dificile, fiind putin prea mohorate pentru un decor domestic. Griul este perfect pentru pereti, pentru tavane si pentru podele.

sofa-1078931_960_720

♦ Este adaptabil si recomandat pentru tesaturile tapiseriilor, fiind usor de combinat practic cu orice alta culoare, inclusiv alb si negru.
♦ Ca griul este culoarea ideala o dovedesc si tendintele in decoratiuni justificate prin pragmatismul adus de aceasta culoare.
♦ Daca mergi pe solutia gri, ca inlocuitor pentru alb atunci trebuie sa tii cont de faptul ca iluminatul unei camere in care griul predomina este esentiala si trebuie facuta cu multa atentie pentru a pune in valoare griul si a face din interior unul placut, elegant si estetic. Combina o serie de lampadare, lumini de masa si corpuri de iluminat incastrate pentru a crea un aspect vibrant intr-un decor gri.
♦ In ceea ce priveste cele mai bune combinatii care merg alaturi de gri, cap de lista este albastrul, maro si alb. Alaturi de gri merge foarte bine mov si lila si intotdeauna rosul, galbenul si negrul.

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply