De ce ața de brodat nu este indicată pentru mașina de cusut clasică?

0

Mașina de cusut și mașina de brodat, deși pot avea aspect asemănător, au funcții diferite. Din acest motiv, instrumentele folosite, de pildă ața de cusut, vor fi diferite în cele două cazuri. Cu toate acestea, este posibil ca mulți dintre cei pentru care croitoria este doar o pasiune, diferența între ața de brodat și ața de cusut obișnuită să nu însemne nimic. Dar ea există.

Rezistența și aspectul sunt cele mai importante aspecte care deosebesc cele două tipuri de ață, motiv pentru care, în mod evident, nu pot fi ambele utilizate la aceeași mașină. Vom discuta în continuare despre diferențele dintre ața de brodat și ața normală, despre tipurile de ațe existente și despre întrebuințările fiecăreia în parte.

Ața de brodat – cu ce este diferită față de cea normală?

Folosită la mașina de brodat, pentru a realiza broderii deosebite pe diferite țesături, ața de brodat trebuie să aibă un aspect deosebit și o rezistență mai mare. Dat fiind faptul că, de obicei, cusăturile de tipul broderiilor se realizează pe materiale subțiri, este normal ca ața de brodat să fie caracterizată de o rezistență mai mare decât cea a aței clasice.

Cum broderia este arta de a transforma un articol textil banal într-unul cu aspect deosebit și unic, personalizat, aspectul aței de brodat va fi diferit, într-un sens pozitiv, în funcție de materialul din care este realizată:

  • Ață de brodat din bumbac: este folosită pentru a oferi broderiilor un aspect mat sau atunci când accesorizăm o piesă vestimentară cu multiple aplicații decorative. Fiind mai groasă, deci mai rezistentă, acest tip de ață este folosită și în activitățile de quilting;
  • Ața de brodat din vâscoză: este folosită pentru broderiile care intră în contact direct cu pielea, vâscoza nefiind un material iritant pentru aceasta. Având un aspect ușor lucios și fin, ea va fi folosită atunci când ne dorim să obținem broderii cu aspect prețios, pe țesături fine și subțiri;
  • Ața de brodat din poliester: este un tip de ață folosit cu succes atât în cusăturile manuale, cât și în cele realizate cu ajutorul unei mașini de cusut electrice cu funcție de brodat. Cel mai mare avantaj al acestei ațe de brodat este rezistența crescută la temperaturi foarte ridicate, chiar de până la peste 90 de grade Celsius.

Pe lângă acestea mai există și ața de brodat metalică, folosită adesea la înfrumusețarea hainelor bisericești, dar și cea transparentă, pentru articolele vestimentare accesorizate în mod excesiv.

De ce nu putem folosi ața de brodat la mașina de cusut clasică?

Pentru a răspunde acestei întrebări trebuie să pornim de la o alta: la ce este întrebuințată o mașină de cusut clasică? Ei bine, aceasta este folosită din cele mai vechi timpuri cu scopul de a uni două materiale/de a alătura marginile unui articol vestimentar sau a unei țesături. Este clar că o astfel de cusătură trebuie să fie foarte rezistentă și insesizabilă din exterior. Din acest motiv, ața de cusut este adesea realizată din bumbac.

Cum broderia este o cusătură vizibilă pe țesătură, al cărei scop principal este de a o înfrumuseța, este clar că ața de cusut clasică nu poate face aceste lucruri, ci doar cea de brodat. Din acest motiv este evident de ce nu o putem folosi pe aceasta din urmă la o mașină de cusut profesională clasică.

Bro Rom – distribuitor de produse de mercerie și mașini de cusut profesionale

Compania Bro Rom, cel mai mare distribuitor de mașini de cusut Brother în România, dispune de un portofoliu impresionant de produse de mercerie și mașini de cusut și de brodat profesionale.

Indiferent de nivelul de experiență de care dispui, poți achiziționa de pe site-ul cusutsibrodat.ro o mașină de cusut profesională, adaptată nevoilor și îndemânării tale actuale. Profită de ofertele disponibile în permanență și alege nu doar mașini de cusut profesionale, ci și accesoriile necesare croitoriei, realizate din materiale rezistente!

 

 

Sursă: admarks
Sursă foto: Shutterstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply