Dacă ești inventiv, orice nimic te ajută să-ți decorezi casa

0

În locurile de relaxare din natură, mulți turiști lasă diverse lucruri de care se descotorosesc fără pic de jenă. Cele mai multe sunt peturi, al căror plastic se descompune în sute de ani și care ar putea fi reciclate. Eu am găsit metode simple pentru a le folosi. Și din banalele ghinde am meșterit o ramă unicat.
Pot spune cu mâna pe inimă că revista Practic-Idei îmi este cea mai dragă. De când v-am descoperit, viața mea s-a schimbat în bine. De ce? Datorită ideilor pe care le-am preluat, dar și pentru încrederea pe care mi-ați dat-o publicându-mi materialele. M-am bucurat foarte mult când am văzut că ideile mele au fost de folos cititorilor. Cu aceeași speranță vă trimit și acest material în cadrul concursului „Practic n-am obiecte de aruncat“, concurs la care, mai bine decât noi, românii, nu văd cine s-ar descurca!
Idei am multe, dar de această dată vă prezint doar trei.
În orice gospodărie se strâng diferite lucruri, fie că le uităm într-un colț, fie că ne e greu să ne despărțim de ele. Așa mi s-a întâmplat și mie cu o ramă mai veche de tablou pe care nu mă înduram s-o arunc. Era puțin deteriorată și mi-am propus să o „readuc la viață“. Și cum pentru mine natura este cel mai bun prieten, am îmbrăcat rama respectivă cu ghinde. Le-am lipit cu aracet pentru lemn, apoi le-am dat cu puțin lac pentru a avea luciu și pentru a se curăța ușor de praf. Astfel, această ramă nu mai este veche și nefolositoare, ci utilă și plăcută.

Foto: arhiva personală

Un pet, de la soluțiile pentru spălat geamurile, mi-a fost de folos când am zugrăvit. Am vrut să fac altceva și, cu ajutorul acestui pulverizator, am reușit. Iată cum: cu ajutorul unui carton am făcut un șablon ce reprezenta un nor și am pregătit o soluție din apă, aracet și puțin colorant pentru zugrăveli. Soluția am turnat-o în pet și am pulverizat-o pe marginile șablonului. Au rezultat niște nori care au dat încăperii un aspect deosebit. Se pot face și alte forme: frunze, flori, copaci sau orice altceva.
Un alt obiect, mai practic, l-am obținut dintr-un pet obișnuit, din cele pe care de cele mai multe ori le vedem lăsate aiurea în locul în care am fost la picnic sau pe malurile apelor. Sunt oameni cu „suflet bun“ care dăruiesc naturii, în schimbul liniștii și frumuseții cu care i-a încântat, aceste amintiri. N-ar fi mai bine dacă le-am strânge și le-am găsi o altă întrebuințare? Cu un astfel de pet, eu am făcut o pâlnie cu ajutorul căreia chiar și un copil poate alimenta rezervorul mașinii. Am făcut o gaură cu cuțitul unde era eticheta sticlei și pâlnia a fost gata.
Iată că e mai simplu să redăm o altă întrebuințare lucrurilor decât să le aruncăm în locuri nepotrivite, important e să îți folosești creativitatea!
Corina Maria David, loc. Măneciu Ungureni, jud. Prahova

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply