Cum te pregătești pentru o amplă renovare fără să cheltuiești mulți bani

0

Lunile august și septembrie sunt ideale pentru a demara lucrări ample de renovare a locuinței și pentru a pune în aplicare cele mai noi tendințe de design.

amenajare ampla

Cu toate acestea, în astfel de situații, cei mai mulți proprietari de case tind să facă greșeli care le vor îngreuna munca și care vor duce la cheltuirea nejustificată a unor mari sume de bani.

Iată ce ar trebui să faci pentru a renova casa ieftin și rapid și pentru a-ți transforma locuința în tot ceea ce ți-ai dorit vreodată să fie:

Caută un magazin cu materiale de construcții ieftine și de calitate

Înainte de orice altceva, caută un magazin de unde poți cumpăra tot ce ai nevoie la prețuri mici, fără să faci rabat de la calitate. După ce vei găsi acel magazin, vei putea face o estimare realistă a costurilor pe care le vei suporta pentru renovarea locuinței tale. Cheltuielile pot fi mai mici decât te-ai aștepta, după cum ne conving prețurile unor astfel de produse, pe care le poți comanda și online, pentru a fi livrate la domiciliu.

Studiază revistele de design

Pentru lucrările de interior, dar și pentru cele de amenajare a grădinii, studiază publicațiile de specialitate, fie ele pe hârtie sau online, pentru a te inspira din ideile specialiștilor în design. În acest fel îți vei putea da seama, cu multă claritate, cum îți dorești să arate, de fapt, casa ta.

Nu planifica un buget fix

Întotdeauna pot să apară surprize neplăcute, în special atunci când renovezi și redecorezi locuința. În timp ce unii muncitori economisesc materialele, alții sunt foarte risipitori. La costurile de renovare adaugă 10-15% din suma pe care ai calculat-o inițial, pentru a fi sigur că poți suporta cheltuielile neprevăzute.

Cumpără lucruri de calitate

Nu cumpăra lucruri de calitate îndoielnică, doar pentru că sunt ieftine, mai ales dacă dorești să scapi de grija reparațiilor pentru foarte mulți ani de acum înainte.

Atenție la estimarea timpului de lucru

Timpul necesar renovării și redecorării casei depinde atât de amploarea lucrărilor, cât și de rapiditatea cu care lucrează echipa de muncitori. Pentru fiecare etapă a lucrărilor, precum schimbarea instalației electrice, zugraveala sau schimbarea instalației sanitare, adaugă cel puțin două zile la timpul estimat inițial. În acest fel vei fi sigur că vei termina lucrările înainte de sfârșitul concediului.

Fă măsurătorile cu multă atenție

Anumite lucrări de renovare, precum montarea unei centrale termice, schimbarea instalației electrice sau schimbarea instalației sanitare, trebuie efectuate de către specialiști. Alte lucrări sunt mai puțin complicate, riscante și pretențioane. Cu toate acestea, indiferent de situație, fă măsurătorile cu multă atenție. O eroare de câțiva centimetri la măsurarea unor distanțe importante pentru montarea unei instalații electrice sau termice sau pentru achiziționarea geamurilor termopan te-ar putea costa foarte mulți bani, obligându-te să iei totul de la zero.

 

Foto: shutterstock.com/Naphat_Jorjee

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply