Cum te organizezi pentru o curatenie rapida in curte si gradina

1

Sunt multe motivele pentru care iti doresti sa inchei rapid curatenia in gradina, sau pentru care preferi o gradina care, prin natura si organizarea ei, este foarte simplu de intretinut. Oricare ar fi argumentele care nu iti lasa prea mult timp sa gradinaresti, iata ce poti ce face, pentru rezultate rapide.

Stabileste pasii pe care ii vei urma

Incepi prin a ordona toate lucrurile care nu sunt la locul lor, sau treci direct la curatenia propriu-zisa? Ideal ar fi sa organizezi putin gradina sau curtea, inainte de a curata praful si mizeria si inainte de a aduna frunzele si de a tunde iarba. Este, insa, genul de decizie care depinde de stilul de lucru si de ritmul fiecaruia dintre noi, dar si de dimensiunile spatiului in care te desfasori. Important este sa stabilesti de la bun inceput care vor fi pasii: asta te va ajuta sa te incadrezi in timp.

Pregateste cronometrul

Pare un sfat extras din cartile de management al timpului, dar adevarul este ca, daca intr-adevar nu te poti ocupa prea mult de curatenie si nici nu ai cui incredinta sarcinile, va trebui sa tii cont de toti pasii care aduc eficienta. Nu este necesar sa fii cu ochii pe ceas din 5 in 5 minute, dar este recomandat sa iti construiesti un mic plan, in care stabilesti cat timp vei aloca fiecarei actiuni. E suficient sa faci acest lucru o singura data si sa repeti scenariul la fiecare alta curatenie, asa iti vei crea si o rutina.

Foloseste un aparat de spalat cu presiune

Fie ca vrei sa indepartezi praful de pe arbusti si plante, alei, scule sau mobiler de gradina, sau vrei sa iti speli masina, un astfel de aparat de spalat cu presiune te ajuta mai mult decat un furtun conectat direct la sursa de apa si nici nu reprezinta o investitie prea mare.

Asta pentru ca este un dispozitiv profesional, special conceput pentru curti, gradini, ateliere sau spalatorii, care indeparteaza murdaria mai rapid si mai eficient, datorita presiunii. Avantajele unei astfel de solutii tin nu doar de eficientizarea timpului, ci si de reducerea efortului fizic la care te angajezi.

Inlocuieste matura si grebla cu aspiratorul de frunze

Daca pentru indepartarea prafului si a urmelor persistente de murdarie utilizezi o solutie profesionala si rapida, ca cea de mai sus, de ce nu ai face acelasi lucru si pentru strangerea frunzelor? Alege o suflanta sau un aspirator de frunze care te ajuta sa inchei totul la timp si cu rezultate perfecte. Te vei asigura, astfel, ca nu vei lasa nimic in urma, nici chiar in cele mai dificil de accesat locuri din gradina si curte.

Creeaza un loc destinat depozitarii resturilor vegetale

Te vei misca mult mai repede, daca iti compartimentezi gradina nu doar in functie de ceea ce vrei sa plantezi in ea, dar si tinand cont de modul in care faci curatenie. In acest sens, alege un loc in care vei aduna, de fiecare data, resturile vegetale, folosind cutii speciale pe care le poti procura de la retailerii de bricolaj, sau alte solutii, in asa fel incat sa ai aici si un spatiu in care va rezulta compostul de gradina – ingrasamant natural obtinut din crengi, frunze, paie, rumegus etc.

Alege gazonul si gardul viu

Doua solutii decorative care sunt si extrem de practice, datorita durabilitatii lor: alegand sa plantezi gazon si gard viu vesnic verde, vei avea o gradina bine organizata, cu aspect mereu proaspat si vei simplifica mult procesul curateniei. Multe dintre punctele slabe ale gradinii tale nu vor mai fi la fel de vizibile, verdele din belsug avand acest efect, de corectare a impresiei de ansamblu.

Tu cum alegi sa faci curatenie in gradina ta, pentru rezultate cat mai rapide?

 

Sursa foto: Shutterstock

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Foarte bun articol, nu este asa de usor sa ai o casa cu curte si gradina; este important sa ne eficientizam timpul.

Leave A Reply