Cum să ții căldura afară din casă vara asta

0

Din păcate, vara devine din ce în ce mai călduroasă în fiecare an. Astfel, un aer condiționat la preț avantajos a devenit o adevărată necesitate în casele tuturor românilor. Temperaturile tot mai ridicate ne forțează să stăm închiși în case și doar cei mai curajoși reușesc să iasă afară în timpul vremii aride. Iar ca să te asiguri că niciun strop de căldură nu reușește să se strecoare în casa ta, noi te ajutăm cu câteva mici trucuri de care te poți folosi pentru a-ți crea un mediu cât mai confortabil.

Trage jaluzelele

Dacă până acum ideea jaluzelelor nu prea ți-a surâs, ar fi cazul să investești în câteva astfel de accesorii pentru casa ta. Studiile arată că până la 30% din căldura nedorită ajunge în casă prin geamurile neacoperite. Un obicei simplu precum trasul jaluzelelor te va ajuta să economisești la factura de curent dar va și scădea temperatura din interior cu până la 7 grade Celsius. Iar dacă vrei să fii și mai protejat, noi te sfătuim să achiziționezi câteva jaluzele negre.

Schimbă periodic așternuturile

Nu numai că se recomandă să faci asta din motive de igienă, dar un așternut curat te va ajuta să te și răcorești într-o zi călduroasă. În timp ce materialele precum flanelul sau lâna au puternice proprietăți izolatoare, noi îți recomandăm totuși să alegi o lenjerie de pat din bumbac. Este un material perfect pentru această perioadă a anului pentru că se aerisește mai repede și se menține răcoros mai mult timp.

Temperatura corpului tău e importantă

Pe timp de vară, e deosebit de important ca temperatura corpului tău să fie normală. De aceea, noi îți recomandăm diverse metode de a te răcori în mod sănătos și sigur. Bea ceaiuri reci, consumă multe lichide și, din când în când, aplică o compresă cu apă rece pe încheieturi, frunte sau gât. De asemenea, dacă ți se face prea cald noaptea, ține un recipient cu apă rece la marginea patului pentru a-ți scufunda picioarele în el când simți că te topești.

Ține geamul deschis noaptea

Nimic nu e mai minunat decât o briză răcoroasă care se strecoară pe fereastră în timp ce te relaxezi în pat. Așa că ține geamul deschis noaptea. Nu numai că te ajută să te răcorești dar îți va și aerisi camera, lucru atât de important pentru confortul și sănătatea ta. Asigură-te doar că ai plase la ferestre pentru a ține afară zburătoarele nedorite.

Renunță la becurile incandescente

În cazul în care aveai nevoie de încă un motiv să treci la becuri economice, noi ți-l oferim. Becurile incandescente pierd în jur de 70% din energie prin căldura pe care o emit și consumă și mai multe resurse. Așa că vei avea doar de câștigat aruncându-le: vei economisi la factura de electricitate și vei observa și o mică schimbare în temperatura casei tale.

sursa Digital Workforce
foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply