Cum să-ţi redecorezi o cameră în doar 3 pași simpli și fără să cheltui prea mult

0

provident@casa-gradinaEste vremea curăţeniei de primăvară şi odată cu ea vine şi pofta noastră de a înnoi casa şi de a-i da un suflu nou. Mulţi dintre noi amână momentul pentru reamenajarea locuinţei din lipsă de timp, de bani sau din comoditate, însă nu trebuie să privim redecorarea ca pe un proces anevoios, de lungă durată şi care ne dă peste cap viaţa. Începe cu o singură cameră, iar noi îţi vom spune cum o poţi face să arate ca nouă în doar trei zile.

Fă-ţi un plan, o prioritizare şi un calcul estimativ al cheltuielilor

Orice proiect începi, înainte de a te apuca efectiv de treabă este recomandat să aşterni pe o foaie toate lucrurile pe care vrei să le faci, să realizezi o prioritizare a lor şi, nu în ultimul rând, un calcul estimativ al cheltuielilor necesare pentru a duce la bun sfârşit toate treburile.  

Începe prin a te gândi ce anume vrei să schimbi în cameră şi ce vrei să păstrezi. Vrei să văruieşti, să schimbi draperiile sau covoarele sau să înlocuiești toată mobilă? Fiecare dintre acestea implică alte acţiuni, alt timp de execuţie şi, bineînţeles, alte cheltuieli.  

Este esenţial să faci un plan exhaustiv, cu toţi paşii pe care trebuie să-i parcurgi pentru a-ţi atinge obiectivele. Scrie absolut toate lucrurile pe care trebuie să le cumperi, inclusiv pe cele mici şi ieftine, pentru a avea o evidenţă cât mai clară a cheltuielilor şi pentru a  te încadra în bugetul propus.

Dacă aștepți până vei pune bani deoparte pentru a reamenaja o cameră, s-ar putea ca niciodată să nu reuşeşti să-ţi atingi obiectivul, pentru că mereu apar noi cheltuieli, mai mult sau mai puţin importante.

Apelând la un împrumut rapid, cu rate fixe, ştii că îţi vei îndeplini obiectivul vizat şi vei plăti ulterior suma împrumutată în rate egale.  Amânarea constantă a planurilor sau redecorarea pe bucăţi – luna asta văruiesc, luna viitoare schimb patul, peste două luni cumpăr draperii noi – nu va face decât să îngreuneze şi mai mult procesul. Cu un credit vei rezolva toate treburile odată, repede şi fără grija faptului că bugetul nu-ţi ajunge pentru a realiza ce ţi-ai propus.

Începe cu lucrările mari

Dacă ţi-ai propus să văruieşti, să schimbi parchetul, gresia sau să elimini scafele din rigips de care te-ai plictisit, acestea sunt primele lucruri pe care trebuie să le faci în procesul de redecorare. În funcţie de dimensiunea camerei şi de nivelul de lucru, acest proces îţi va lua o zi sau sau două. Caută o firma sau un meșter în care să ai deplină încredere. Cel mai bine este să mergi pe recomandările prietenilor care îţi pot spune exact dacă este un profesionist sau nu.

Cumpără materialele de care ai nevoie abia după ce ai discutat cu meșterul. El ştie cel mai bine cantitatea de care vei avea nevoie și tipul de materiale. Fă-ţi o lista şi mergi să le cumperi pe toate odată. Dacă ai făcut tu singur cumpărăturile şi apoi meșterul începe treaba şi constată că nu are un anumit material, va trebui să oprească lucrările şi tu să faci încă un drum la magazin, ceea ce este cu siguranţă incomod şi va prelungi timpul de lucru.

Când vine vorba despre preţul manoperei şi al materialelor, nu te ghida mereu după cea mai ieftină opţiune. Există o mulţime de arii din viaţă ta în care poţi face economii, însă aceasta nu este una dintre ele. Nu alege doar ghidându-te după preţ, ci mai ales după calitate şi rezistenţă.

Nu cumpăra mobilă sau alte obiecte decorative înainte ca lucrările acestea să fie definitivate deoarece rişti să umpli de praf sau să pătezi lucrurile noi. Achiziţionează aceste obiecte printre ultimele, când ai terminat cu vopselurile, praful şi curăţenia.

Un suflu nou, rapid şi cu achziții mici

Vrei să redecorezi, însă nu să şi văruieşti sau să schimbi toată mobila? Întreaga operaţiune va fi mult mai simplă în acest caz. Dacă vrei să dai un suflu proaspăt şi nou casei tale, însă fără să faci achiziţii foarte costisitoare, cel mai simplu mod de a face asta este prin schimbarea draperiilor sau a covorului. Aceste lucruri mici şi ieftine, în comparaţie cu o mobilă nouă, vor schimba ambientul camerei şi vor da senzaţia că este redecorată în totalitate.

Alte trucuri utile pentru a da senzaţia că ai innoit întreaga cameră o reprezintă decorațiunile, care pot fi folosite şi pentru a masca locurile unde mobila ta veche începe să-şi arate vârsta. O ramă foto modernă poate fi amplasată pe zgârietura de pe mobilă şi câteva pernuţe decorative vor masca perfect petele de pe canapea.

Dacă nu-ţi mai place tapiţeria veche a canapelei, însă nu vrei să achiziţionezi una nouă, o cuvertură îţi poate fi de mare ajutor. Poţi găsi în magazinele de decorațiuni o mulţime de modele şi de culori care să se potrivească de minune cu decorul camerei.  

O măsuţă de cafea mai veche şi plină de urme de la ceşti şi pahare poate fi recondiţionată cu ajutorul autocolantelor pentru mobilă, iar schimbarea mânerelor la toate sertarele şi dulăpioarele mobilei din sufragerie îi poate da un suflu nou fără să cheltui prea mulţi bani.

Propunerile noastre sunt extrem de simple şi rapide, iar cu un plan bine pus la punct şi ceva imaginaţie poţi transforma o cameră în doar câteva zile. Ce parere ai despre ideile noastre? Ție cât timp ți-a luat ultima redecorare și cât te-a costat?

Sursa foto:  creativecommons.org  

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply