Cum să-ți faci casa să pară ca nouă fără să o renovezi. 4 idei pe care trebuie să le încerci

0

Primăvara aduce cu sine nevoia de schimbare, iar aceste idei se vor dovedi a fi exact ce-ți trebuie pentru a împrospăta decorul casei fără efort. Zilele mai lungi, temperaturile mai ridicate și natura care reînvie ne determină și pe noi să facem ceva schimbări în casă, să ne dezmorțim și să energizăm atmosfera din locuință. Este foarte simplu să faci câteva modificări mici, dar cu un impact puternic asupra decorului casei tale.

Mai multe decât atât, ideile de mai jos nu implică o renovare complicată și laborioasă și nici cheltuieli prea mari. În plus, poți lua de aici banii pentru a face toate aceste modificări, dar și pentru a aduce îmbunătățiri în locuința ta. Suma necesară o primești în 24 de ore direct acasă, fără să faci tu niciun efort. Nu uita să folosești și calculatorul de rate pentru a afla toate datele necesare cu privire la rată, dobândă și timpul pe care îl ai la dispoziție pentru a returna banii. Acum că știi de unde să iei banii de care ai nevoie pentru a face modificările, iată și câteva idei ușor de pus în aplicare și prin care casa ta va avea un aspect înnoit.

  • Este suficient să schimbi aceste două elemente în toate camerele, pentru ca toți musafirii tăi să creadă că ai renovat recent

Prima și poate cea mai ușoară modificare pe care o poți face în locuința ta este să schimbi draperiile și covoarele din casă. Costul nu este deloc mare, iar tu nu depui aproape niciun efort pentru a le schimba. Poți găsi covoare și draperii la prețuri foarte avantajoase, așa că un buget mic îți va fi de ajuns pentru a schimba radical aspectul casei.

Nu uita de regula nescrisă a designului de interior care spune că draperiile ar trebui să se asorteze cu podelele, așa că încearcă să alegi aceste două elemente în nuanțe apropiate.

  • Recondiționează mobila cu câteva trucuri

Nu trebuie neapărat să schimbi toată mobila din locuință pentru a avea parte de un aer împrospătat. Poți să recondiționezi mobilierul cu ajutorul autocolantelor pentru mobilă, care vin în zeci de culori și de modele. De asemenea, pentru a înnoi mobila poți lua în considerare schimbare mânerelor de la ușile dulapurilor. O altă idee de luat în calcul este vopsirea obiectelor de mobilier, dar și îmbrăcarea picioarelor de la mobilă cu sfoară coloarată, de pildă.

  • Un plus de atenție la obiectele decorative

Poţi împrospăta aspectul casei cu ajutorul obiectelor decorative. Pentru living şi dormitor alege pernuţe decorative colorate şi lumânări parfumate. Nu uita de tablouri şi de statuete. De asemenea, achiziționarea unor veioze sau a unor lampadare poate aduce un aer împrospătat în casă.  

Nu uita de obiecte precum casete de bijuterii, litere decorative, rame foto. Ele sunt în măsură să îți personalizeze decorul casei și să schimbe totalmente atmosfera din locuința ta.

  • Adu un aer împrospătat în casă cu un perete accent

În prezent este mai ușor ca niciodată să schimbi culoarea pereților din casa ta. Vopselurile noi se usucă foarte repede, au putere mare de acoperire, iar uneltele noi te ajută să ai precizie și să nu pătezi nimic în jur. Nu trebuie neapărat să zugrăvești toată camera, să muți toată mobila și să muncești o zi întreagă, este suficient să vopsești un singur perete accent într-o nuanță mai puternică, iar pe ceilalți să-i lași de culoare albă.

O altă idee este să aplici un fototapet pe unul dintre pereți, cel din spatele canapelei sau al patului este cel mai indicat. Vei vedea că în magazinele cu materiale de construcție și bricolaj vei găsi o mulțime de modele de fototapet cu imagini absolut superbe – de la fotografii urbane, până la peisaje din mijlocul naturii.

Ce părere ai despre aceste schimbări? Pe care ai de gând să o pui în aplicare în casa ta?   

 

Sursa foto: Shutterstock

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply