Cum să te bucuri de o baie zen în propria locuință

0

O baie zen reprezintă un mediu calm, meditativ, care te ajută să îți liniștești mintea și să îți relaxezi corpul după o zi grea. Nu trebuie să te gândești la ceva pretențios și scump – oricine își poate amenaja baia astfel, indiferent de dimensiunea acesteia. Află care sunt lucrurile de care trebuie să ții cont pentru a avea și tu o baie zen.

Simplitate

Un criteriu important în amenajarea unei băi zen este simplitatea. Mergi pe linii simple, culori care te înveselesc și te calmează, evită modelele complicate de faianță și gresie și nu aglomera camera mai mult decât este necesar.

Folosește materiale rustice

În decorul zen găsim adesea materiale naturale, rustice, precum lemnul. Acesta oferă băii un aer cald, liniștitor. În plus, folosind lemn recuperat și recondiționat vei avea o baie mai eco!

Curățenie și ordine

Curățenia și ordinea sunt un must have într-o baie – sau în orice spațiu – dorești să te relaxezi. Evită să ai prea multe produse de curățenie și îngrijire, limitându-te la strictul necesar și montează un dulap cu oglindă și o mască pentru chiuvetă pentru a le păstra „ascunse”. De asemenea, menține întotdeuna baia curată – păstrează la îndemână o cârpă cu care să ștergi rapid stropii de apă sau săpun de pe cabina de duș, o mătură și un făraș mici cu care să cureți pardoseala etc.

Lumină

O baie zen trebuie să aibă o lumină principală puternică, de preferat una caldă. Însă dacă obișnuiești să faci băi lungi îți recomandăm să păstrezi în baie și câteva lumânări parfumate, pentru crearea unei atmosfere plăcute, care te ajută să te relaxezi și calmezi.

Natură

Importanța elementelor naturale este esențială! Gândește-te la bambus sau alte plante rezistente la umezeală.

Detalii opționale

Alte elemente care se potrivesc într-o baie zen sunt uleiurile, sărurile de baie și muzica (sau sunetele naturale – păsări în pădure, valurile mării etc). Acestea te vor ajuta să te bucuri de o experiență cu adevărat relaxantă.

 

Citește și: Plante decorative pentru baie

Citește și: Greșeli de evitat în amenajarea băilor mici

 

Surse foto: iStock, Pinterest

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply