Cum să păstrezi apa din piscină curată

0

Atunci când ai o piscină, cel mai important aspect legat de aceasta este reprezentat de curățenia apei. Dacă restul aspectelor ce ar putea fi în neregulă la un moment dat, pot fi trecute cu vederea sau suportă amânarea rezolvării, o piscină cu apă murdară este una pe care nu o poți utiliza.

piscina curata

Tocmai de aceea, procesul de curățare și de păstrare a apei în condiții impecabile trebuie să primească atenție deosebită din partea ta. Fie că este vorba despre piscine mari, îngropate sau despre piscine supraterane Bestway sau Intex, apa trebuie să fie tratată corect, astfel încât să se prezinte în cele mai bune condiții de igienă, în orice moment.

Care sunt cele mai bune metode prin care te asiguri că apa din piscina ta este mereu curată?

Filtrarea apei din piscină

Utilizarea unui filtru corespunzător pentru apă se poate dovedi a fi o decizie excelentă, pentru că un astfel de echipament, dacă este corect dimensionat, va reține majoritatea impurităților mecanice care altfel ar putea ajunge în apă.

Sistemul de filtrare ar trebui să asigure o circulare completă a apei în 5-6 ore, motiv pentru care și debitul sistemului va trebui să fie ales în funcție de dimensiunea piscinei. Pompa de filtrare poate fi programată în așa fel încât să funcționeze timp de 12 ore din 24, însă trebuie să fii foarte atent ca pompa să aibă și perioade de pauză, întrucât aceasta se poate încinge și este necesar să fie răcită din când în când.

Presiunea din filtru nu trebuie să fie foarte crescută, însă în cazul în care observi o creștere excesivă în perioadele caniculare, nu ezita să speli filtrul. În perioadele mai călduroase ale anului, presiunea ar trebui să fie verificată de două ori pe săptămână.

Alimentarea cu apă cât mai curată

Apa folosită pentru alimentarea piscinei trebuie să conțină cât mai puține metale și să aibă o duritate medie. Apa dură și bogată în metale nu permite utilizarea clorului ca variantă de oxidare, ceea ce o face foarte dificil de tratat. Odată ce ai identificat o sursă de alimentare potrivită, păstreaz-o și folosește-o și în cazul următoarelor alimentări.

Menținerea pH-ului apei la un nivel optim

pH-ul apei ar trebui să se afle la un nivel aflat în intervalul 7.2-7.4, întrucât un pH mai mic sau mai mare poate să afecteze pielea umană. Dacă acest indice este menținut la o valoare optimă, toate celelalte substanțe folosite pentru întreținerea apei din piscină vor funcționa mult mai bine.

Cu cât pH-ul este la o valoare mai îndepărtată de intervalul corect, cu atât substanțele folosite pentru curățarea apei vor fi mai puțin eficiente. Clorul, de pildă, are un randament de doar 10%, dacă pH-ul ajunge la valoarea 8.

Curățarea chimică a apei din piscină

Pentru a curăța apa din piscină, este necesară utilizarea unor substanțe chimice eficiente și care să nu fie neprietenoase cu organismul uman. Tocmai de aceea, o soluție la care se apelează foarte mult este clorul. Atunci când se toarnă granulele de clor în apă sau în mecanismul de curățare, purtarea unor ochelari de protecție și a mănușilor de cauciuc este necesară.

Clorul ar trebui adăugat de minim trei ori pe săptămână, dacă piscina este utilizată des, iar perioada cea mai bună este după lăsarea serii. Înainte de a intra în piscină, după aplicarea clorului, trebuie să testezi dacă nivelul de clor rezidual a revenit la un nivel optim, sub 3.0 ppm. Dacă acest lucru nu s-a întâmplat, va trebui să mai aștepți câteva ore până să folosești iar piscina.

Acoperirea piscinei cu prelate

Prelatele flotante, cu bule, reprezintă variante accesibile din punct de vedere financiar, dar și ușor de găsit pentru a fi cumpărate. Prelatele sunt de o calitate foarte bună și protejează apa de impurități într-o manieră eficientă.

Așadar, pentru a păstra curățenia apei din piscina ta, trebuie să fii atent la sursa pe care o folosești pentru a alimenta piscina cu apă, la substanțele folosite pentru tratarea acesteia și să monitorizezi nivelul pH-ului. Acoperă piscina cu o prelată, mai ales atunci când știi că o să bată vântul, pentru că, astfel, vei evita pătrunderea numeroaselor impurități în apă.

Sursă: Digital Workforce

Sursă foto: pixabay

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply