Cum să obții cel mai invidiat gazon pe domeniul tău

0

Verde intens, des ca o perie, robust și rezistent – așa ar trebui să arate stratul de iarbă plantat sau realizat prin alăturarea rulourilor. Îl poți obține pe proprietatea ta dacă alegi semințe/produse de calitate și dacă pregătești terenul cu multă atenție.

Când vrei să acoperi cu iarbă un teren cu poziție sau funcție specială, sunt necesare mai multe precauții. Este cazul terenurilor în pantă (mai ales la amenajări cu rulouri), al acoperișurilor verzi (unde se impune un suport special), al terenurilor din jurul caselor de vacanță sau al celor de sport (golf, fotbal).

Așterne un covor verde, natural, pe propriul domeniu, indiferent de zona în care se găsește. O peluză cu nimic mai prejos decât cele englezești se poate amenaja oriunde – la munte, la câmpie sau în grădinile urbane. Nu trebuie decât să găsești tipul de iarbă adaptat la condițiile climatice locale (rezistent la frig, la secetă sau mai puțin sensibil la poluare), potrivit pentru un anumit stil de grădină sau pentru modul de utilizare dorit.

Pe lângă tipul clasic, de grădină, rezistent și estetic, poți alege tipuri speciale de gazon: ornamental (cu iarbă mai subțire, implică mai multe lucrări de întreținere), pentru sport și trafic intens (foarte rezistent la călcare, cu potențial de regenerare rapidă), cu flori (optim pentru terenuri în pante, acoperișuri verzi, în jurul caselor de vacanță).

 

 

Foto: PeisArt

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply