Cum să înveți AutoCAD de unul singur

0

Dacă lucrezi într-un mediu tehnic sau în arhitectură, cu siguranță ai auzit de AutoCAD, un program folosit pentru a proiecta planurile de construcție în 2D sau 3D. 

Acest program este extrem de folosit în grafica pe calculator și poate fi învățat cu succes și de acasă, urmărind câteva reguli simple. Programul AutoCAD se descarcă de pe site-ul oficial https://www.cadexpert.eu/, acolo unde poți folosi toate instrumentele care îți sunt puse la dispoziție.

Descoperă cum poți să înveți AutoCad de unul singur, urmărind sfaturile de mai jos!

Ce presupune cunoașterea AutoCAD?

Programul aparține firmei Autodesk și este cel mai cunoscut program de proiectare asistată de calculator. Cu ajutorul acestuia, poți realiza desene tehnice și reprezentări grafice, el fiind utilizat ca instrument principal de lucru în proiectare și desen pentru arhitecți, tehnicieni sau ingineri.

AutoCAD este un instrument profesional de lucru care se poate folosi ușor de pe calculatorul propriu. Desenul în acest program te ajută să înlocuiești complet instrumentele de desen profesionale, fie că vorbim despre compas, echer, creion sau riglă. 

Spre deosebire de reprezentările grafice, pe care le poți executa manual, cu ajutorul AutoCAD poți realiza desene la scară naturală, poți reduci timpul de execuție a lucrărilor, beneficiind și de o precizie excelentă de lucru. Mai mult, vei obține desene de o calitate foarte bună, care pot fi exportate în alte aplicații și apoi prelucrate corespunzător.

Cum lucrezi cu AutoCAD?

Primul pas pentru a lucra cu AutoCAD, după descărcarea programului, presupune înțelegerea interfeței. Iată câteva informații generale de care poți ține cont:

 • Instalează programul pe calculator, în funcție de versiunea pe care o dorești. Este indicat să alegi cea mai nouă versiune, care îți oferă gama completă de servicii.
 • Selectează proiectul de lucru și urmărește tutoriale speciale de proiectare, pentru a învăța să desenezi mai repede.
 • Deschide programul și urmărește fișierele. De obicei, vei vedea o fereastră deschisă, care semnifică câmpul pentru desen.
 • Studiază meniul programului și alege tipurile de linie pe care le vei folosi. Ulterior, vei putea crea straturi folosind culorile, grosimea și culoarea liniei.
 • După ce te-ai obișnuit cu interfața programului, poți începe proiectul! Schițează un desen pe hârtie și randează-l în format electronic, pentru a te familiariza cu programul.
 • Deschide panoul de desen și apasă comanda principală Line. Pentru a crea segmente, apasă pe pictograma cu același nume și mută cursorul în orice punct. Astfel, vor apărea pictograme de ancorare. Folosindu-le, vei putea obține linii perpendiculare și paralele.
 • Nu uita nici de bara de instrumente pe care sunt comenzile, care te ajută să editezi, să prelungești sau să scurtezi linii.
 • Folosește-te de sugestiile programului instalat în calculator, care îți explică în detaliu cum să lucrezi.

Pentru a înțelege cum să lucrezi în AutoCAD, familiarizează-te cu principiile de bază ale programului. Nu vei avea nevoie decât de programul descărcat, de o conexiune la internet și de un compact flash card de la F64.ro, unde îți poți salva proiectele.

AutoCAD reprezintă un program folosit de mii de arhitecți și ingineri din întreaga lume, pentru proiectarea mecanismelor mici sau mari. Acesta și-a câștigat o popularitate imensă în timp și s-a modernizat constant. De pildă, versiunea 2021 include:

 • AutoCAD architecture
 • AutoCAD Map 3D
 • AutoCAD electrical
 • AutoCAD Plant 3D

Lucrul în AutoCAD necesită timp și asimilarea tuturor informațiilor poate părea dificilă. Totuși, găsești informații și tutoriale utile, care te ajută să înțelegi cum se folosește, pentru a crește viteza și productivitatea muncii făcând schiţele pe calculator.

 

Sursă: Digital Workforce

Sursă foto: Pexels

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply