Cum sa instalezi un cos de fum din inox

0

cos de fum din inox

Instalarea unui cos de fum din inox este o modalitate usoara si economica de a repara un cos de fum deteriorat, nesigur sau ineficient. Vei putea instala singur un cos de fum dupa ce citesti instructiunile de mai jos si poti face aceasta treaba cu unelte de uz casnic obisnuite.

Un cos de fum din inox trebuie instalat pentru a reduce riscul de scurgere de monoxid de carbon, de incendiu in semineu, si de acumulare de creozot. Cosurile de fum imbunatatesc, de asemenea, eficienta semineului si faciliteaza intretinerea acestuia. Cele mai multe cosuri de fum din inox la preturi mici  au o garantie de 5 ani.

In primul rand, trebuie sa determini dimensiunea potrivita a cosului, pentru configuratia specifica. Dimensiunea cosului de fum de care ai nevoie este egala cu dimensiunea orificiului de evacuare al dispozitivului. Inaltimea cosului de fum depinde de semineu sau de dimensiunea unei hote profesionale din inox, si poti afla mai multe informatii de pe site-urile de profil.

Unelte de care ai nevoie pentru instalarea cosului de fum

Sunt necesare doar cateva instrumente pentru o instalare reusita a unui cos de fum din inox. Vei avea nevoie de un cutit de ras, surubelnita cu cap plat, pistol de silicon, o pereche de manusi de lucru si ochelari de protectie. Un flex iti va oferi cea mai buna taietura atunci cand vrei sa elimini excesul de tub. Dar, poti face acest lucru si cu un fierastrau. De asemenea, va fi necesara o bormasina.

Setul de instalare a cosului de fum

Fiecare set de baza pentru un cos de fum va fi livrat cu cateva componente principale: cosul de fum din inox, capacul de curatare cu stut de scurgere condens, suportul de baza pentru asezarea si fixarea cosului, gura de vizitare cu rol si de clapeta antiexplozie, ramificatia tip T pentru racordul la cazan, palarie antiploaie, coliere si bride de prindere pe peretele cladirii.

Pregatirea cosului de fum din inox

Prima parte a cosului de fum care se va deplasa in josul cosului, este partea verticala a racordului T atasat la tronsonul linear. Continua sa lasi in jos tronsonul linear pana la semineu. Acum va trebui sa mergi in casa pentru a finaliza conectarea T-ului. Dupa conectarea corecta a T-ului, este timpul sa conectezi teava de soba. Cele mai multe tevi de soba sunt livrate cu trei suruburi pe fiecare punct de conectare.

Instalarea placii superioare a cosului de fum

Odata ce tronsonul linear se deplaseaza complet pana la soba sau semineu, urmatorul pas este sa conectezi placa superioara la partea de sus a cosului de fum. Functia principala pentru o placa superioara este de a proteja cosul de ploaie, vant si obiecte care pot intra in cos. Foloseste pistolul de silicon si un tub de silicon rezistent la intemperii, pentru a rula o margine de silicon de-a lungul marginii superioare a tubului. Apoi, trage tubul cosului de fum prin gulerul rotund al placii superioare.

Instalarea palariei antiploaie

Gulerul placii superioare se va introduce in interiorul palariei de ploaie. Exista o clema de furtun suspendata in partea inferioara a palariei de ploaie a cosului de fum. Strange clema palariei de ploaie cu surubelnita cu cap plat.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply