Cum să faci poze reușite dacă vrei să îți vinzi sau închiriezi locuința

0

Prima impresie contează întotdeuna, iar dacă vrei să îți vinzi sau închiriezi locuința primul lucru la care cineva se uită sunt pozele. Dacă vrei să ai mai multe șanse de succes, acordă mai multă ateție acestora, urmând sfaturile noastre.

Evită lumina artificială

Nu trebuie să fii fotograf profesionist pentru a observa că lumina poate schimba tot aspectul compoziției. Atunci când faci poze locuinței tale, alege un moment când ai lumină naturală puternică, mai ales dacă ai culori interesante pe pereți, la mobilă sau decorațiuni. Experimentează cu camera foto sau telefonul cu care faci pozele – graba strică treaba! Dacă nu reușești să prinzi culorile așa cum sunt în realitate, editează subtil fotografiile, concentrându-te pe luminozitate și/sau contrast.

Alege unghiurile potrivite

Concentrează-te întotdeuna pe punctul central al camerei: canapeaua și măsuța de cafea din sufragerie, patul din dormitor etc. Dacă ai elemente de arhitectură interesante, pune-le în evidență cât de bine poți. Ai putea fi tentat să faci poze din dreptul ușii sau din colțurile camerei, dar acestea sunt impersonale și nu atrag atenția.

Fă ordine în camere

Dezordinea va face locuința să pară murdară sau neîngrijită și va pune pe fugă potențialii cumpărători sau chiriași. Nu e nevoie să chemi o firmă de curățenie pentru a face totul lună, dar ai grijă să nu fie praf pe mobilă, păr de pisică pe canapea, hârtii aruncate pe birou, patul nefăcut, haine căzute lângă pat sau un coș de gunoi prea plin.

Ascunde cablurile

Pozele tale ar trebui să se concentreze pe frumusețea spațiului, iar cablurile distrag atenția. Ascunde după noptieră cablul de la veioză, aranjează bine cablurile de sub birou, evită să prinzi în cadru o priză albă pe un perete colorat sau decupează bucata din poză în care se observă capacele care acoperă dozele electrice.

Iată mai jos câteva exemple de „așa nu”, adunate de pe site-uri imobiliare.

Punctul central al sufrageriei este spațiul de relaxare, și anume canapeaua plus măsuța de cafea. Acesta nu sunt puse în evidență – de fapt, canapeaua abia este vizibilă. Accentul cade pe perdele, deși acestea ar trebui să fie trase, pentru ca spațiul să fie luminat natural. De asemenea, poza este făcută din afara camerei, tocul și ușa fiind vizibile și stricând și mai mult poza.

Nu doar că poza este făcută din afara camerei, dar tot ce se vede este o parte de vas de toaletă! Oricât de mică este baia, aceasta ar trebui să apară complet în poză, altfel pare că ai ceva de ascuns, că nu se află în stare bună.

Se spune despre bucătărie că este inima casei, însă această poză nu o pune deloc în valoare. Covorașele strică aspectul, camera este întunecată, iar aparatul foto este ridicat prea sus spre tavan.

Fotografia făcută acestui living este plictisitoare și nu ne spune nimic despre frumusețea camerei. Deși apartamentul este listat ca mobilat, această poză ne face să credem că vom găsi doar o canapea și o saltea aruncată în mijlocul camerei.

Așa cum spuneam și mai sus, este important ca locuința să fie luminată în mod natural. Acest proprietar a ales să tragă draperiile, deși afară este un soare puternic, iar mobila și întreaga cameră par întunecate și banale.

Această bucătărie nu ne spune absolut nimic. Fotografia este blurată, în cadru nu apar decât chiuveta și o mică parte din mobilierul de bucătărie, bureții și detergentul de vase ar fi trebui să nu fie lăsați la vedere, iar suportul de uscat vase ar fi trebuit să fie liber.

 

Citește și: Cum poți crește rapid valoarea unei case

 

 

Sursă foto: Unsplash @rpnickson

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply