Cum să creezi un adevărat colț de rai în curte, urmând doar 4 sfaturi. Vei avea refugiul perfect

0

Curtea ta poate deveni un adevărat colț de paradis, dacă ai grijă să urmezi câteva sfaturi esențiale și dacă îți pui în joc și creativitatea.

O curte frumoasa, verde și plină de flori este un deziderat pentru oricine, iar dacă locuiești la casă, prima cerință este deja bifată. Nu trebuie să ai o curte mare pentru a putea crea acolo refugiul suprem și oaza de verdeață și flori pe care ți-ai dorit-o dintotdeauna. Iată câteva sfaturi foarte utile, pentru a avea parte de propriul tău paradis în grădină:

  • Umple-ți curtea cu miresme amețitoare și culori nenumărate. Iată ce să plantezi neapărat în grădina ta

Dacă ai puțin teren, e chiar păcat să nu-l înfrumusețezi cu niște flori colorate și înmiresmate, nu-i așa? O grădină plină cu flori splendide și care împrăștie un parfum amețitor este locul perfect pentru a-ți petrece după-amiezele de vară și pentru a-ți bea cafeaua sau ceaiul dimineața.

Plantează cârciumărese, flori de piatră și garofițe de grădină, dar și panseluțe în mai multe culori. Desigur, nu putem uita de legume – roșiile, castraveții și ardeii, care arată și foarte bine într-o mică grădiniță de legume, care este și practică. 

  • Amplasează o bancă de lemn în curte și așază pe ea ghivece cu flori  

Multe persoane evită să mai așeze alte obiecte în curte, pentru a avea parte de mai multe spațiu verde, însă o bancă de lemn se va integra foarte bine în decor, oferindu-ți și posibilitatea de a te așeza pe ea și de a admira frumusețea grădinii tale. O poți tranforma în loc pentru ghivece cu flori, devenind un accent deosebit și original.

Amplasează banca fie pe marginea unei alei, fie chiar lângă unul dintre garduri. Nu implică deloc o cheltuială mare, dar va arăta splendid, mai ales primăvara și vara, când va fi înconjurată de verdeață și de flori din plin. Va deveni locul tău preferat din întreaga curte, îți garantăm.

  • Pergolele și plantele agățătoare, un mod de a umple de flori și de verdeață o curte mică

Dacă ai o curte mică nu înseamnă că trebuie să fii privat de frumusețea florilor, poți folosi pergole și plante cățărătoare. Umple pergola de caprifoi, o plantă cu un parfum ametițitor și cu un aspect diafan și feminin, cu glicină, planta de un mov hipnotizant, care va umple toată grădina prin simpla sa prezență, sau cu clematite, niște flori superbe, pe care le vei găsi în mai multe nuanțe. Desigur, poți planta și iederă, deoarece va crește repede și nu are nevoie de prea multă atenție, fiind o plantă rezistentă și adaptabilă în orice tip de mediu.

  • Pentru a înverzi și anima curtea rapid, poți apela la jardiniere și la plante deja înflorite în ghivece

Nu mai ai răbdare până curtea ta se va umple de flori? Poți folosi ghivecele și jardinierele dispuse în mod inteligent în curte. Aplasează jardiniere fixate pe garduri în trepte, în felul acesta vei avea parte de verdeață și de flori de jur împrejurul curții.

Ghivecele cu flori le poți pune de-a lungul unei alei, în stânga și în dreapta intrării, dar și pe suporturi dintre cele mai creative – o bicicletă veche, un cufăr și chiar ghetuțele de cauciuc ce le-au rămas mici copiilor.

Ce părere ai despre aceste idei? Pe care ai de gând să le pui în aplicare?   

 

Sursa foto: Shutterstock

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply