Cum să alegi mocheta – 4 aspecte pe care trebuie să le analizezi înainte de a lua o decizie

0

Odată ce ați decis că mocheta este alegerea potrivită a pardoselii pentru un proiect, există atât de mulți factori de luat în calcul, încât alegerea mochetei poate părea o sarcină dificilă. Dar, dacă vă documentați și acumulați câteva cunoștințe noi și esențiale despre mochete, procesul complex devine destul de simplu. În plus, furnizorul de mochete vă va ajuta pe parcurs, majoritatea având expertiza necesară și o serie de consultanți în design interior care vă pot ajuta.

Iată un scurt ghid referitor la modul în care trebuie să abordați situația de a alege mochetă și caracteristicile acesteia:

Mochetă tradițională sau modulară?

Printre numeroasele decizii care trebuie luate atunci când se selectează mochetă, culoarea și designul primesc de obicei majoritatea atenției. Dar înainte de acestea apare alegerea critică a tipului de mochetă.

Mochetele tradiționale sunt fabricate în rulouri mari, lungi.. Acestea nu trebuie neapărat să acopere întreaga cameră. Se pot pune doar într-o zonă, langă un alt covor sau alt tip de podea.

Mocheta traditională este mai dificil și mai costisitor de instalat decât mocheta modulară, insă excelează în versatilitatea calitătii și designului. În special, dacă vă gândiți să alegeți o mochetă cu design personalizat, mocheta traditională este alegerea optimă.

Mocheta modulară este compusă din mici dale care pot fi instalate și combinate în multe moduri versatile. Modularitatea și dimensiunea redusă a dalelor individuale inseamnă, de asemenea, mult mai putină tăiere decât în cazul mochetei tradiționale. Acest lucru are că rezultat o instalare mult mai rapidă și mai usoară.

Mochetele modulare sunt de neegalat în ceea ce privește costul și timpul de instalare. Ele prezintă, de asemenea, avantaje semnificative cu privire la întreținere și modularitate. Pentru majoritatea proiectelor care nu necesită un design complet personalizat, mochetele modulare ar trebui să fie luate în considerare, în special dacă aveți nevoie de mochetă pentru trafic intens.

Proprietătile mochetei

Odată ce ați ales între mochete tradiționale sau modulare, analizați proprietătile specifice necesare pentru fiecare zonă a proiectului. Există zone cu trafic intens? Zone în plan deschis unde va fi necesar un control acustic suplimentar? Care trebuie să fie durata de viată a mochetei? Există zone care sunt utilizate 24 de ore din 24 și în care accesul la curătenie și întreținere ar putea fi o problemă?

Toate mochetele comerciale sunt testate și clasificate în mod riguros  pentru a fi adecvate pentru o varietate de utilizări finale. Odată ce ați aflat care sunt aceste clasificări, veți putea alege impreună cu furnizorul dvs. de mochete personalizate cea mai potrivită clasificare pentru fiecare domeniu al proiectului dvs.

Culoare, design și model

Alegerile dvs. cu privire la culoare și model vor fi afectate de factori cum ar fi iluminarea în spațiu și nevoia de camuflare a murdăriei care ar putea apărea în spațiile dintre zonele aspirate supuse unui trafic pietonal mare. Dacă luați o serie de mostre la față locului și le comparați în-situ, acest lucru vă va ajută să luați o decizie.

Desigur, dacă doriți să spuneți o poveste unică pe tot parcursul proiectului, veți dori o mochetă personalizată. Noua tehnologie de injecție a vopselelor a făcut ca mochetele personalizate să fie realizabile mai rapid și într-un mod mai rentabil decât oricând. Singu

Singurele limitări sunt bugetul proiectului și imaginația dvs.

Costuri de instalare și durată

Opțiunile privind mochetele pot fi limitate de costurile de instalare și / sau de durata proiectului. Chiar și logistica livrării de rulouri mari și grele de mochetă poate limita posibilitătile dumneavoastră de alegere în unele cazuri.

Instalarea mochetei tradiționale este considerabil mai complexă, mai costisitoare și mai consumatoare de timp decât instalarea mochetei modulare. Înainte de a face alegerile finale cu privire la mochetă pentru un proiect, asigurați-vă că vă consultați atât cu furnizorul dvs. de mochete, cât și cu un instalator experimentat, cu privire la toate detaliile și timpul necesar pentru instalare, pentru a preveni eventualele erori costisitoare sau întârzieri.

Sfaturi pentru alegerea mochetei în spații cu trafic intens

1: Dacă aveți nevoie de o mochetă care să reducă nivelului de zgomot

Mochetele sunt în mod natural excelente pentru imbunătătirea calitătilor acustice ale unei incăperi, chiar și a unor spații de birouri în plan deschis. Dar, desigur, unele sunt mai bune decât altele, iar o mare parte din diferentă constă în elementele de suport și construcție.

În general, o mochetă cu o masă totală mai mare de fibre va fi mai eficientă pentru captarea sunetului ambiental. Proprietătile acustice variază, insă fibrele din lană merită să aruncăm o privire.  Imperfecțiunea care vine din faptul că este o fibră naturală se referă la faptul că cuprinde o gamă largă de diametre și lungimi ale fibrelor. Toate aceste mici variații contribuie la captarea sunetului puțin mai eficientă decât o suprafată netedă de mochetă și considerabil mai mult decât o podea tare.

În timp ce fibrele contribuie la calitatea acustică, elementele de suport ale mochetelor joacă un rol important. Nu există standarde sau certificări în ceea ce privește elementele de suport, dar unii producători au un “suport acustic” specializat despre care puteți să întrebați. Dacă nu, vă recomandăm să discutați cu furnizorul de mochete despre proiect și despre tipul de suport pe care îl recomandă.

2: Dacă aveți nevoie de mochete pentru zonele cu trafic intens pietonal

Durabilitatea unei mochete tip trafic intens expuse zilnic la trafic pietonal este măsurată în unităti de trafic pietonal.

Pentru camerele în care sunt folosite scaune și alt mobilier pe roți, va trebui să faceți calcule similare, amintindu-vă că scaunele pot fi împinse înainte și înapoi de mai multe ori în fiecare zi. Pentru aceste incăperi, va trebui să comandați o mochetă certificată EN 985 adecvată pentru scaune cu rotile.

Când este finalizat, proiectul la care lucrez va fi utilizat 24 de ore pe zi. Cum se realizează mentenanța mochetei? Pentru a reduce orice întrerupere cauzată de aspirarea și curătarea regulată, discutați cu furnizorul dvs. de covoare pentru a obține o mochetă tratată cu sol retardant, un finisaj chimic aplicat fibrelor mochetei care impiedică atașarea solului.

În cele din urmă, selectați cu atenție culorile. Nuanțele medii, tweed-urile și mochetele cu modele ascund cel mai eficient solul și necesită aspirare mai puțin frecvent decât mochetele în culori deschise, obișnuite.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply