Cum să ai o casă mereu curată dacă ai animale de companie

1

Animalele de companie ne înveselesc viața și ne încălzesc locuințele, dar trebuie să recunoaștem că din cauza lor e mai dificil să menținem curățenia. Dacă și tu te confrunți cu această problemă, urmează sfaturile pe care le găsești în continuare, iar viața ta va deveni mai simplă!

Perie animalul de companie de câteva ori pe săptămână

Această activitate are multe beneficii: este relaxantă pentru animalul de companie, vă permite să vă apropiați mai mult unul de celălalt și te ajută să nu ai atât de multă blană în casă. Este recomandat să îl perii într-o zonă ușor de curățat, nu pe canapea sau pat.

Atenție! Dacă ți se pare că animalul tău de companie pierde prea multă blană, cere părerea medicului veterinar. Căderea părului poate fi legată de carențe de vitamine și minerale, probleme dermatologice sau tulburări ale funcționării organelor interne.

Curăță blana de pe canapea, fotolii și pat

În funcție de câte animale ai și câtă blană lasă în jur, le poți curăța mai des sau mai rar. Poți folosi o perie sau o mânușă de cauciuc, dar și o rolă pentru îndepărtarea scamelor de pe haine.

Aspiră des

Regula spune că ar trebui să aspiri în funcție de numărul de oameni și animale care locuiesc în casă: dacă sunteți doar tu și o pisică, de 2 ori pe săptămână; dacă sunteți tu și partenerul, plus 2 câini, de 4 ori pe săptămână. Bineânțeles, acest lucru este greu de realizat pentru oricine nu stă degeaba acasă. Soluția? Dacă ai puține covoare sau acestea au dimensiuni mici, mătură zilnic și aspiră o dată pe săptămână.

Oferă-i animalului de companie propriul loc pentru relaxare

O pătură pufoasă sau un pat special pentru animalele de companie te pot ajuta să nu ai blană prin toată casa. O altă sugestie este să pui o pădută pe canapea, în zona preferată a câinelui sau pisicii.

Asigură-te că animalul nu are paraziți

Chiar dacă locuiești la apartament și pisica nu iese afară, tot e posibil să aibă paraziți. Aceștia pot fi aduși în casă chiar de către tine, pe încălțăminte. Asigură-te că micuțul tău este întotdeuna cu deparazitările la zi.

Curăță lăbuțele după plimbare

Acest gest ar trebui să îți intre în reflex! Păstrează lângă ușa de intrare o cutie de șervețele umede pentru animale și curăță lăbuțele câinelui imediat ce vă întoarceți de la plimbare. Fă același lucru și cu pisica, dacă îi permiți să iasă în curte.

Curăță accesoriile și jucăriile animalului de companie

Acestea pot prinde mirosuri neplăcute după o anumită perioadă de timp. Asigură-te că speli des pătuțul sau pătura, jucăriile, dar și hamul și lesa.

Curăță imediat „accidentele”

Dacă animalul tău de companie încă este puiuț și mai are uneori „accidente” prin casă, curăță urina sau scaunul imediat ce le observi. Cea mai bună soluție pentru îndepărtarea mirosului se găsește în orice bucătărie: oțetul, amestecat cu apă! Dacă urina este pe covor, presară niște bicarbonat de sodiu pe zona recpectivă pentru a absorbi umezeala, apoi șterge cu soluția de apă și oțet.

 

Citește și: 3 idei de proiecte DIY pentru animalele de companie

Citește și: Plante toxice pentru animale de companie

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

Leave A Reply