3 idei de proiecte DIY pentru animalele de companie

0

Jucăriile și accesoriile pentru animalele de companie pot fi destul de costisitoare, iar multe dintre ele se deteriorează rapid. Soluția? Fă-le chiar tu! Nu e nevoie să fii foarte priceput sau creativ, pentru că am căutat cele mai simple idei de proiecte, pe care considerăm că oricine le poate pune în aplicare.

Suport pentru ascuțit gheare (pisici)

Aceste accesorii pentru pisici sunt printre cele mai scumpe produse a căror durată de viață este foarte scurtă. De aceea, este ideal să le faci singur, mai ales pentru că nu ai nevoie de multe materiale.

Ai nevoie de:

o bucată de lemn în dimjensiunea dorită;
sisal;
lipici puternic pentru lemn;
foarfecă;
burghiu;
un cordon de piele;
diblu

După ce te-ai asigurat ca lemnul este bine șlefuit și nu are așchii, trasează o linie de lipici acolo unde vrei să înceapă suprafața de zgâriat. Pune sisalul peste lipici, apasă bine și așteaptă să se lipească. Apoi, înfășoară sfoara pe lemn, mai aplicând puțin lipici odată la câteva rânduri. Când ai terminat cu sisalul, dă două găuri în partea superioară a plăcii de lemn, la cel puțin 2,5 cm de marginile acesteia. Prin aceste găuri vei trece cordonul de piele, căruia îi vei face noduri pentru a-l fixa. Tot ce trebuie să faci acum este să montezi noul suport pentru ascuțit ghearele pe perete.

(idee preluată de la Kate Pruitt via Design Sponge)

Hrănitor interactiv (pisici și câini)

Hrănitoarele interactive sunt o idee excelentă, stimulând instinctul natural de a prinde hrana, în special în cazul pisicilor. În același timp, ajută animalele care mănâncă prea mult și repede să consume mai încet mâncarea. În pet shop-uri, acestea costă în jur de 100 lei, dar noi îți vom prezenta o idee care te costă maxim 3 lei. Sună bine, nu-i așa?

Ai nevoie de:

o sticlă de plastic;
un cutter sau o foarfecă bine ascuțită

Taie 3-4 găuri pe sticla de plastic, apoi pune câteva bobițe de mâncare în ea. Când pisica sau cățelul vor roti sticla, bobițele vor cădea din ea.

Jucărie din șosetă (câini)

Ți s-a rupt o șosetă și ai rămas doar cu una bună sau pur și simplu nu găsești perechea uneia? În loc să o arunci, o poți transforma într-o jucărie pentru cățelul tău.

Ai nevoie de:

o șosetă;
o minge de tenis

Bagă mingea de tenis în mijlocul șosetei, apoi fă 2 noduri, de-o parte și alta a sa. Asta e tot!

(idee preluată de la Clair via The Cozy Condo)

 

 

Citește și: Plante toxice pentru animale de companie

 

Sursă foto: Unsplash @designhorf

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply