5 sfaturi pentru protejarea mașinii de soare și căldură

0

Dacă iarna vine cu responsabilități specifice pentru șoferii care vor să-și protejeze mașina și să circule în siguranță, nici în sezonul cald lucrurile nu stau diferit. Temperaturile caniculare și razele puternice ale soarelui pot deteriora vopseaua de pe caroseria automobilului, precum și interiorul său, ori piesele auto importante. Prin urmare, dacă nu iei măsurile necesare, soarele poate atenta la integritatea anumitor componente ale mașinii tale. Vara și-a intrat deja în drepturi, așa că grăbește-te să afli cum îți protejezi mașina de soare și de căldură. 

Sfaturi pentru a proteja interiorul mașinii tale 

Atunci când mașina este expusă razelor UV, caroseria metalică absoarbe o cantitate foarte mare de aer cald. Odată ce temperatura din interiorul automobilului crește, materialele mai sensibile ale tapițeriei pot avea de suferit. Pielea, vinilul sau plasticul din care sunt realizate diversele elemente dinăuntrul mașinii tale vor avea cu siguranță de suferit dacă nu ții cont de câteva sfaturi pentru a-l proteja de soare:

  • Parchează la umbră. Fără îndoială că găsirea unui loc de parcare este o reală bătaie de cap, mai ales în orașele mari și aglomerate. Totuși, specialiștii recomandă ca, pe timp de vară, mașinile să fie parcate, ori de câte ori acest lucru este posibil, în locuri umbroase. Umbra copacilor, parcările subterane sau chiar garajul, sunt locuri ideale pentru a-ți proteja mașina pe timpul verii. 
  • Folosește huse pentru scaune auto. Scaunele care s-au încins din cauza soarelui reprezintă o sursă de disconfort greu de ignorat pentru șofer, dar și pentru pasageri. Anumite materiale din care se confecționează tapițeria scaunelor auto (ex: piele naturală sau sintetică) se încălzesc excesiv, iar o modalitate de a evita acest lucru este să folosești huse. Nu doar că vei resimți un plus în ceea ce privește confortul termic din timpul condusului, dar vei reîmprospăta designul interior al mașinii! 

Cum protejezi de soare exteriorul mașinii 

Și exteriorul mașinii poate fi afectat de razele puternice ale soarelui, de aceea trebuie să iei măsuri necesare pentru a-l proteja. Așadar, cum poți face acest lucru?

  • Aplică o folie de protecție solară. Aceasta este una dintre cele mai bune soluții pe termen lung, având în vedere că aproape orice model de folie protecție caroserie oferă, pe lângă alte beneficii, un grad de protecție UV și ferește atât vopseaua, cât și caroseria de rugină. Este recomandat ca vopseaua de pe automobil să nu fie foarte deteriorată la momentul colantării. Preferabil, aplicarea foliei de protecție se realizează imediat după vopsirea mașinii. Astfel, vopseaua va fi sigilată, autocolantul fiind extrem de eficient și împotriva zgârieturilor de suprafață.
  • Optează pentru tratamentul cu ceară. În timp, ultravioletele puternice decolorează vopseaua mașinii. În plus, soarele este un factor de risc care influențează apariția fisurilor și a crăpăturilor la nivelul vopselei de pe caroserie. Cosmetizarea cu ceară auto este foarte utilă pentru a ține departe toate aceste consecințe nedorite. Pe timpul verii, este indicat să repeți această procedură o dată pe lună. Ceara specială va oferi vopselei o strălucire deosebită, astfel că mașina ta va părea ca nouă, chiar dacă nu este.
  • Spală-ți mașina cu regularitate. Vara, praful de pe șosele poate afecta nu doar conduita de drum a mașinii, dar și vopseaua de pe caroseria sa. Pentru a feri mașina de praf și alte particule de murdărie care pot dăuna vopselei, vizitează cu regularitate spălătoriile auto. Dacă optezi pentru curățătoriile self-service, ai grijă să elimini excesul de apă imediat după spălare, folosind o cârpă moale, din microfibră. Astfel, eviți formarea petelor de apă care vor conferi un aspect inestetic exteriorului mașinii. 

Ce mai aștepți? Pune în aplicare aceste sfaturi și pregătește-ți mașina pentru vacanță!

 

Sursă: Digital Workforce

Sursă foto: pxhere

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply