Cum poți menține un miros plăcut în casă, în mod ecologic

0

Evitarea aerosolilor din produsele de parfumare este necesară. Există studii care confirmă că aerosolii chimici sunt sursa multor probleme de sănătate, de la reprize de astm, până la bronșite cronice. Poți obține și menține un miros plăcut în casă, în mod ecologic, cu ajutorul unor produse naturale.

Iată câteva metode foarte ușor de pus în prin care poți menține un miros plăcut în casă în mod natural și eco.

Zeamă de lâmâie

Mirosurile din locuința ta îți pot influența sănătatea. Asta înseamnă că dacă trăiești într-un ambient în care aerul este mai curat și proaspăt, sunt șanse mai mari să ai o stare de bine constantă. În acest scop, poți amesteca părți egale de zeamă de lămâie și apă, pentru ca apoi să le pui într-un recipient cu vaporizator, clătit bine în prealabil, pentru a nu rămâne impurități. Poți folosi soluția de 2-3 ori pe săptămână pentru a împrospăta aerul sau de fiecare dată când simți că un miros neplăcut de mâncare persistă.

Fierbe condimente și ierburi aromatice

Alt mod de a crea soluții cu miros plăcut este să fierbi împreună în puțină apă niște cuișoare, scorțișoară și ghimbir. Aburul produs va mirosi extraordinar. Pentru o aromă mai concentrată, fierbe o mână de frunze de mentă în puțină apă. Poți adăuga și uleiuri esențiale în acest amestec.

Citește și: Utilizări și leacuri ale celor mai cunoscute condimente și plante aromatice

Dischete parfumate

Pentru camere care au nevoie urgentă de înmiresmare, înmoaie niște bile sau dischete de bumbac în esență sau ulei de vanilie. Apoi pune dischetele în boluri decorative oriunde simți nevoia de un miros care să îți îmbete simțurile.

Plante decorative

Specialiștii NASA au constatat că plantele sunt extrem de folositoare la îndepărtarea mirosurilor neplăcute, dar și a unor toxine și chimicale care se regăsesc în mod normal în casă. Una dintre aceste substanțe este formaldehida, care se regăsește în mobilă și covoare, cauzând migrene și probleme de respirație. NASA recomandă o medie de 15 plante într-o casă pentru a îndepărtă cu succes aceste toxine. Printre plantele recomandate se numără: feriga de Boston, limba soacrei, palmierul pitic.

Citește și: Cum să-ți transformi casa într-un altar al mirosurilor îmbietoare

 

Sursă foto: iStock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply