Cum să-ți transformi casa într-un altar al mirosurilor îmbietoare

0

miros hota floriȘi casa ta poate deveni un loc unde mirosurile îmbietoare domină întreaga atmosferă.

Suntem siguri că și ție ți s-a întâmplat, la un moment dat, să lipsești de acasă timp de câteva ore, iar când ai intrat în locuința ta, un miros neplăcut și foarte deranjant să te facă să te întrebi ce alimente ai uitat să bagi în frigider.

Te întrebi, apoi, de unde vine mirosul și nu reușești să îți dai seama. În acel moment ești tentată să dai cu un spray odorizant prin casă, însă știi că nu faci decât să ignori adevărata problemă.

Ne-am gândit la tine și ne-am hotărât să îți împărtășim câteva metode mult mai eficiente și mai naturale pentru a-ți transforma casa într-un adevărat altar al mirosurilor îmbietoare:

Nu lăsa mirosurile să se răspândească în locuință

Principala cauză a mirosurilor neplăcute din casa ta este faptul că le lași să se răspândească în întreaga locuință atunci când gătești. Atunci când faci de mâncare ești foarte încântată de mirosul delicateselor proaspăt preparate și ești tentat să lași toate ușile deschise, pentru a le face poftă de mâncare și celor pentru care gătești.

Cu toate acestea, mirosurile atât de îmbietoare de astăzi sunt mirosurile pestilențiale de mâine. Nimic nu este mai neplăcut decât să constați că mirosul de prăjeală sau de pește s-a îmbibat în haine, în elementele de mobilier sau chiar în pereți. Atunci când gătești, te sfătuim să închizi ușa de la bucătărie. În plus, există o soluție mai eficientă decât oricare alta pentru a nu lăsa mirosul de mâncare să se răspândească în casă: o hotă.

Dacă vrei ca mirosurile neplăcute să devină istorie, ai nevoie de o hotă dotată cu un filtru performant de absorbție sporită, cum sunt aceste hote. Modelele prezentate sunt, de altfel, ideale pentru zilele în care gătești intens.

Prepară singură un odorizant pentru mobilă

Pentru a prepara singură un odorizant de mobilă, ai nevoie de:

  • O linguriță de bicarbonat de sodiu;
  • 2-3 picături de ulei esențial de lavandă, lămâie, portocale, scorțișoară sau mentă;
  • Apă distilată.

Amestecă bicarbonatul de sodiu și uleiul esențial preferat. Adaugă amestecul într-un mic recipient cu pulverizare, adaugă apă distilată până umpli recipientul și apoi agită-l pentru a amesteca toate ingredientele. Tocmai ai creat propriul tău spray odorizant pentru mobilă și alte suprafețe.

Împrospătează aerul cu ajutorul aragazului

Pentru a crea o aromă care să persiste foarte mult timp în întreaga casă, ai nevoie de:

  • O portocală feliată;
  • O lămâie feliată;
  • Două bețișoare de scorțișoară;
  • Patru cuișoare;
  • O foaie proaspătă de dafin.

Adaugă toate aceste ingrediente într-o oală mică, pe care o umpli cu apă pe jumătate. Așază oala pe ochiul mic de la aragaz și pornește flacăra la minimum. Lasă conținutul să fiarbă întreaga zi și verifică, din când în cand, dacă apa nu s-a evaporat. Când nivelul apei din oală scade, umple-o, din nou, pe jumătate. Aburii aromați se vor răspândi în întreaga casă și se vor îmbiba în haine și în alte obiecte. O astfel de aromă va persista zile întregi în locuința ta.

Împrospătează covoarele

Bicarbonatul de sodiu este sănătos, ieftin și foarte eficient. El este, practic, ingredientul cheie al odorizantelor naturale pe care le poți prepara singură în casă. Pentru a împrospăta covoarele din locuința ta, ai nevoie de:

  • O cană cu bicarbonat de sodiu;
  • O lingură de scorțișoară măcinată.

Amestecă cele două ingrediente, pune amestecul într-un recipient cu pulverizare și umple-l cu apă. Pulverizează, apoi, substanța pe covoare și las-o să acționeze circa 30-60 de minute, după care dă cu aspiratorul. Covoarele tale vor mirosi foarte frumos și proaspăt.

Ai aplicat vreodată o astfel de metodă de înmiresmare a casei tale?
Foto: pixabay.com  

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply