Cum poti folosi tapetul pentru un plus de stil

0

Tapetul nu trebuie să acopere o cameră întreagă. Să pui tapet în anumite zone sau să-l foloseşti într-un mod original face ca stilul să iasă în evidenţă.

Există multe stiluri disponibile, făcând din tapet un element de design tentant, după un deceniu petrecut în obscuritate.

tapet

După ce a fost considerat demodat pentru o bucată atât de mare de timp, tapetul pare că este din nou la modă. Cu siguranţă poţi umple toată camera de tapet, cum făcea bunica ta, dar există şi multe moduri pline de imaginaţie în care îl poţi folosi.

Iată cum poţi folosi tapetul pentru un plus de stil în casa ta:

1. Creează un contrast. Alege un perete din spatele unui pat, birou sau canapea pentru a forma un contrast care va face ca zona să fie un punct de referinţă al casei.

2. Draperii decorative din hârtie. Îmbracă draperiile decorative de lemn cu tapet.

Citeste si: 5 reguli in asortarea culorilor si a modelelor decorative

3. Creează un fundal. Pentru a da un aspect calm unuunei zone din cameră, pune tapet pe un paravan pliant.

4. Fă-ţi o intrare. Tapetarea holului adaugă un tentă dramatică intrării casei tale.

5. Adaugă un cap de pat. Dacă patul tău nu are tăblie, fă una. Taie o placă de lemn care să se potrivească cu lăţimea patului, şi fixează-o între cele două plăci de legătură dintre capul şi laturile patului pentru a crea forma unei cutii. Acoperă-o cu tapet. Fixează-l de-a lungul ramei patului sau pune-l pe perete pe post de placă.

Citeste si: Tapet floral sau tapet cu dungi?

6. Biroul, noptiera şi dulapul sunt tău uzate? Taie nişte sticlă şi nişte tapet care să se potrivească cu mărimea suprafeţei piesei de mobilier respective. Pune tapet peste ea, şi peste tapet pune sticla.

7. Scoate-ţi în evidenţă baia. Tapetul îndrăzneţ şi grăitor pus într-o baie mică transmite un mesaj puternic.

8. Tapetează uşile. Dacă ai uşi simple pune, cu ajutorul lipiciului sau cuielor, un tapet de-a lungul marginilor uşilor pentru a obţine un aspect original.

9. Creează un panou de protecţie. Există multe feluri de tapet care seamănă cu faianţa. Foloseşte-le pentru a crea panouri de protecţie pentru bucătărie, şi asigură-te de faptul că tapetul este curăţabil.

Citeste si: Baie actuala si moderna

10. Îmbracă rafturile. Pune tapet în spatele raftului cu medicamente, bibliotecii, dulapului în care îţi ţii obiectele de porţelan, sau rafturile dulapului din bucătărie.

11. Creează o operă de artă. Tapetează diferite materiale din pânză. Ar arăta bine pe un perete alb.

12. Adaugă nişte stil. Tapiţează partea de jos a unei tave şi acoper-o cu sticlă.

Tu cum ai folosi tapetul pentru a adăuga stil casei tale?

 

Sursa foto:  poplasen – Fotolia.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply