5 reguli in asortarea culorilor şi a modelelor decorative

0

asortarea culorilorO combinaţie potrivită de forme, textură şi culoare poate da o altă dimensiune casei tale.

1. Accentuează un imprimeu deosebit folosindu-l în toată camera, de la pereţi până la tapiţerie. Această tehnică poate face minuni în camera copilului, unde poţi picta obiecte precum mânere de sertar sau un picior de pat şi pe care le poţi asorta cu imprimeul; de asemenea, poţi decora mobila cu elemente care completează ideea tapetului.

2. Este foarte uşor să adaugi o notă deosebită unei camere neutre (din punct de vedere al coloritului) prin utilizarea unui model decorativ. Trucul pe care trebuie să îl foloseşti dacă vrei să menţii un decor relaxat este să păstrezi paleta de culori neutră şi să adaugi câteva modele (de tapet) simple, echilibrate, cu una sau două modele solide.

3. Fă o impresie puternică într-o cameră tapiţând mobilierul în culori simple. Aceasta este o metodă eficientă de a pune în valoare liniile şi designul mobilierului. Pentru un aspect elegant, alege doua culori complementare şi încearcă texturi precum catifeaua, pielea artificială sau naturală şi adaugă elemente decorative formate din mici accesorii. Păstrează pereţii camerei în culori neutre astfel încât să pui în valoare mobilierul.

casa colorata

4. Un spaţiu mic precum un hol este un loc perfect pentru a experimenta cu modele. Şi nici nu ai nevoie de foarte multe: foloseşte tapet cu modele clasice precum cele în dungi sau ia în calcul dale simple, colorate, pentru podea.

5. Pentru maxim succes în asortarea culorilor şi a modelelor decorative nu folosi mai mult de trei sau patru modele care să aibă în comun o culoare. De exemplu, dacă alegi un model decorativ în care predomină roşul pentru un scaun sau o canapea, alege roşul şi ca accent în modelul perdelei, al pernelor, al covorului sau chiar al operelor de artă dintr-o cameră.

 

Sursa: styleathome.com

Sursa foto: fischer-cg.de – Fotolia.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply