Cum îți împiedici câinele să distrugă grădina cu flori?

0

Multe dintre persoanele care au un câine și locuiesc la curte au acceptat ideea că nu pot avea o grădină frumoasă. Totuși, acest lucru nu este adevărat! Există câteva lucruri simple pe care le poți face pentru a-l opri pe acesta din a-ți distruge florile pe care le-ai plantat și îngrijit cu mult efort și dăruire, pe care ți le vom prezenta în rândurile următoare.

Descoperă cauza

Primul pas în rezolvarea problemei este să descoperi care este motivul pentru care câinele sapă mereu în grădină. De exemplu, dacă vremea este prea călduroasă, câinele își poate săpa o groapă în pământ pentru a sta la răcoare. Un alt motiv este plictiseala, caz în care ar trebui să îi acorzi mai multă atenție și să te joci suficient de mult cu el. Observă-i comportamentul pentru a-ți da seama de unde provine.

Rezervă-i un loc pentru săpat

Multor câini le place pur și simplu să sape și ar trebui să îi permiți să se distreze în acest fel. Nu trebuie decât să îi lași un loc liber în care să se joace într-o anumită zonă a grădinii unde nu ai plante, pentru ca acesta să fie mereu fericit.

Condimentează grădina

Câinilor nu le plac mirosurile și gusturile picante sau piperate, deci poți folosi acest lucru în favoarea ta. Presară piper roșu măcinat sau pudră de muștar în jurul grădinii, astfel încât câinele să o evite.

Planifică inteligent florile

Un alt lucru de care câinii se feresc sunt țepii. Plantează trandafiri sau alte plante cu țepi la marginea grădinii, iar câinele se va gândi de 2 ori înainte de a sări prin ea să se joace.

Adună conuri

Să strângi conuri este o activitate plăcută și relaxantă, care îți poate salva și grădina. Așează un rând gros de conuri în jurul florilor – acesta nu doar că va îmbunătăți aspectul grădinii, ci va împiedica câinele să calce pe acele zone.

Ridică un gard

Dacă ai un câine de talie mică sau medie, îl poți împiedica să intre în grădină dacă aceasta are un gard simpatic pe margine. Acest truc poate funcționa și cu câini mare, care pot fi păcăliți de bariera vizuală și nu vor sări peste.

 

Citește și: Plante toxice pentru animale de companie

 

 

Sursa foto: Pixabay, Pexels, Pinterest

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply