Cum ingrijesti mobila de lemn. Cateva sfaturi bune

0

Cum ingrijesti mobila de lemn – Mobila din lemn este cel mai des intalnit accesoriu din toate casele. Noua sau veche, are nevoie de ingrijire corespunzatoare.

Nu este de ajuns sa stergi praful o data pe saptamana pentru a mentine mobila. Ca sa ai parte de ea cat mai mult timp este bine sa aplici si alte solutii. Trebuie sa ai in vedere faptul ca lemnul este vulnerabil la schimbarile de temperatura, lumina sau umiditate. In plus lemnul reactioneaza la mediu, este sensibil la umiditatea din camera si poate fi atacat de daunatori, chiar daca este tratat, dar nu este ingrijit corect. Merita sa ai grija de mobila din lemn pe de o parte pentru ca este scumpa, pe de alta pentru ca este foarte frumoasa si durabila, lemnul fiind cel mai frumos material pe care il poti avea in casa.

Nu folosi detergenti ieftini pentru a ingriji mobila de lemn

Produsele dedicate ingrijirii lemnului sunt multe pe rafturile din magazine. Suntem tentati sa le luam pe cele mai ieftine, desi nu tot timpul aceasta este solutia cea mai buna pentru mobila noastra. Asigura-te ca produsele cu care cureti nu sunt foarte concentrate si nu contin amoniac care dauneaza pe termen lung.

Ce tip de lemn ai

Daca stii ce tip de lemn ai iti va fi mai usor sa alegi produsele potrivite pentru curatare. Cel mai indicat este sa te interesezi de acest lucru chiar atunci cand iti cumperi mobila respectiva. Lemnul se comercializeaza in diferite compozitii. In catalogul firmei de unde ti-ai cumparat mobila cu siguranta vei gasi informatii detaliate despre ingrijirea acesteia.

Lumina soarelui, temperatura si umiditatea afecteaza mobila de lemn

Lumina directa a soarelui nu este buna pentru orice fel de mobila, tablou sau fotografie. Temperatura si umiditatea sunt esentiale cand vine vorba de mentinerea mobilei de lemn. Intr-o incapere cu umiditate ridicata, lemnul se umfla, absorband umiditatea.

O data pe an este bine sa apelezi la serviciile unui specialist pentru a lustrui lemnul.

In restul timpului foloseste doar produse special destinate pentru ingrijirea lemnului.

Citeste si:

 

Articol EXCLUSIV online
Text: Draghici Elena
Foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply