Cum faci cele mai bune fotografii in concediu

0

fotografii

Cum faci cele mai bune fotografii in concediu. Fotograful revistei noastre, Iulian Iacob, îţi sugerează câteva modele de aparate foto şi îţi dă cele mai bune sfaturi pentru ca tu şi familia ta să vă întoarceţi din vacanţă cu imagini de neuitat.

Citeste si: Marmaris, perla litoralului turcesc.

Cum faci cele mai bune fotografii in concediu. Aparatul foto pe care îl iei în vacanță trebuie să fie compact, ușor de folosit și rezistent. Unul dintre cele mai importante aspecte atunci când îl alegi este felul aparatului, care poate fi compact (mai mic, dar și mai ieftin și foarte simplu de utilizat, cu o calitate a fotografiilor ceva mai slabă, dar superioară performanțelor telefoanelor inteligente de pe piață), mirrorless (au obiective interschimbabile și pot fi utilizate de un amator chiar daca împrumuta functii de la aparatele foto DSLR, iar calitatea imaginilor este superioara primei categorii prezentate) si DSLR din categoria entry level, unde dimensiunea si preturile pot creste considerabil, însa cu siguranta imaginile
obtinute sunt excelente. Calitatea imaginii depinde de dimensiunea senzorului: cu cât e mai mare, cu atât vei avea imagini mai bune.

Citeste si: Concediu in Muntenegru.

Cum faci cele mai bune fotografii in concediu. În primul rând, începe cu lecturarea atenta a manualului de utilizare si cu familiarizarea cu functiile automate ale camerei, dar si cu utilizarea corecta a modurilor automate: portret, noapte, amurg, sport etc.

Citeste si: Sejur in Corfu.

Cum faci cele mai bune fotografii in concediu. Daca stii ca vei face mai multe fotografi si noaptea, atunci îi recomandam si achizitionarea unui trepied mic (nu este scump) care îti va oferi posibilitatea sa folosesti ISO (sensibilitatea) mic si un timp de expunere mai lung, iar imaginile nu vor iesi miscate.

Articol publicat in revista Casa si gradina.
Foto: Guliver / Thinkstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply