Concediu in Muntenegru

0

În Muntenegru, oriunde te-ai uita, apele Adriaticii și crestele semețe ale munților compun un decor fabulos. Înainte de a atrage turiștii, țărmurile sale au atras navigatori din spațiul mediteraneean, în urma cărora au rămas porturi, orașe și fortificații monumentale.

Muntenegru plajele Mogren
Foto: Lucian Dobraca

La adăpost de agitația stațiunii, plajele Mogren I și II, de la capătul nordic al Budvei, te așteaptă cu nisip fin și ape cu o limpezime remarcabilă.

Puține țări au atât de multe de arătat pe un spațiu extrem de restrâns! Muntenegru este o țară mică, muntoasă, unde versanții stâncoși sau acoperiți cu vegetație luxuriantă mediteraneeană se oglindesc în apele limpezi ale Adriaticii. Pe o bandă de litoral de aproape 100 kilometri se concentrează atât plaje cuibărite în golfuri stâncoase, cât și plaje nisipoase, întinse pe mulți kilometri, fortărețe medievale cu arhitectură de inspirație venețiană, stațiuni celebre, canioane și “fiorduri” cu peisaje care îți taie respirația. Muntenegru este unul dintre locurile unde timpul rămas după orele de plajă va fi insuficient pentru a-i descoperi minunile într-un singur sejur.

Orașul Budva este considerat capitala litoralului muntenegrean, fiind una dintre cele mai vechi așezări din Balcani. Este o stațiune șic, modernă, formată în prelungirea cetății venețiene, foarte bine păstrată. Numită și “orașul vechi”, a fost realizată în mai multe etape, începând cu secolul al XV-lea, pe o mică insulă, care în timp a fost unită de uscat. Vei trece zilnic pe lângă ea dacă vei alege plajele Mogren, situate în două golfuri largi, bine izolate de tumultul din stațiune, cu un acces pitoresc pe o alee săpată în stâncă pe malul mării. A doua opțiune ar fi plaja din Becici, stațiune situată la sud, în imediata vecinătate, unde te așteaptă peste doi kilometri de nisip în lungul unei linii continue de hoteluri. Deși considerată deseori o stațiune de lux, Budva oferă multe pensiuni cu prețuri rezonabile și golfuri cu plaje izolate și pitorești în proximitate.

Articol din revista Casa lux – iulie 2015

Autor: Lucian Dobraca

Citește și Sejur de neuitat în Corfu

Citește și Concediu în Opatija

Citește și Turcia, călătorie spre plaja țestoaselor

 

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply