Cum decorezi ouăle de Paște. 7 metode de încercat

0

Mai este puțin până la Paște, când la mare preț vor fi ouăle vopsite, așa că am adunat pentru tine câteva dintre cele mai interesante metode de a le decora. Unele necesită răbdare, altele timp, așa că alege varianta care ți se potrivește, doar ai de unde.

Figuri vesele 

Oul fiert, degresat și uscat îl introduci într-un vas cu vopsea lichidă galbenă, cam 1/2 din înălțime, lași să se usuce, apoi introduci celălalt capăt în vopsea albastră.  După aceea aplici restul detaliilor, lipești ochii mobili, desenezi cu carioca.

Foto: Mihai Nicolae

100% natural

Poți vopsi ouă folosind doar plante, de exemplu din afine se obține albastrul, din foi de ceapă galbenă și turmeric se face galben, din urzici și spanac verde, din sfeclă roșie și ceapă roșie iese roșul, iar din varză roșie faci bleu. Reține că vor fi cel mult tonuri pale, așa că păstrează doar ouă albe pentru asemenea vopseluri.

Modern, în carouri

Scufunzi oul pe rând, câte o treime din ou, în recipiente cu vopsea alimentară galbenă, roșie, albastră. Lași să se usuce fiecare strat în parte. În zonele în care se suprapun vopselurile, vor rezulta alte culori, respectiv violet, verde, portocaliu.

Foto: Mihai Nicolae

Cu frunze de toate formele

Ouăle fierte se pun fierbinți pe bucățele tăiate dintr-un dres de damă pe care s-au întins frunzulițe de tot felul. Partea vegetală aderă la coaja oului, împiedicând vopseaua să coloreze în zona respectivă. Dresul se leagă cu ață, oul se scufundă în vopsea lichidă cât să prindă culoare, apoi se scoate, se înlătură ciorapul, se curăță oul de frunze și se șterge cu o cârpă înmuiată în ulei.

Pentru grăbiți 

Dacă nu ai obținut culori frumoase, s-au crăpat ouăle sau ai alte probleme similare, învelește ouăle în hârtie colorată, ca și cum ai ambala niște bomboane; vor arăta foarte bine.

Foarte șic, dintr-o mișcare

Uneori nu ai timp pentru decorat. Dacă este și cazul tău, după ce ai vopsit ouăle, leagă-le câte o bucățică de dantelă, o panglică (din care faci o fundiță) sau lipește pe ele bandă adezivă decorativă.

Modern, cu ceară

Pe ouăle fierte, încă fierbinți desenează cu creioane cerate și modelul se va păstra. Încearcă să nu suprapui mai multe culori și să alegi unele mai intense, pentru că, din cauza suportului, vor avea tonuri mai pale decât pe hârtie.

Foto:Mihai Nicolae

 

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply