Cum cureti petele de grasime de pe dulapurile din bucatarie?

0

kitchen-1224845_960_720

Petele de grăsime sunt nesuferite și greu de curațat. Încearca aceste metode delicate și, dacă mai este necesar, treci și la soluții mai agresive.

Amestecă două linguri de detergent de vase cu două căni de apă caldă și curăță cu o cârpă curată. Clătește zona cu un burete și usucă cu un prosop curat.

Presara bicarbonat de sodiu pe o cârpă umedă curată și curăță. Clătește zona cu un burete și usucă cu un prosop curat. Bicarbonatul de sodiu nu se zgârie!

Adaugă o cană de oțet alb și fulgi de săpun. Lasă se dezolve sapunul și cu jumatate de cană de soluție amestecată cu jumatate de cană de apă spala locul murdar. Oțetul alb este un degresant minunat.

Dacă ai nevoie de o soluție mai agresivă, adaugă o jumatate de cana de borax (îl găsești în farmacii, câteva linguri de detergent de vase, și o cană de oțet și amestecă totul cu o cană de apă. Lasă soluția să de limpezeasca și folosește-o pentru a curăță locul. Trebuie să clătești. Poate fi necesar să adăugi mai multă apă caldă pentru a dizolva boraxul.

La final șterge dulapul, cu o cantitate mică de ulei de portocale, ulei de lămâie sau chiar ulei mineral. Luciu face diferenta.

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply