Cum crești valoarea casei. 4 metode ieftine și simplu de pus în practică

0

cum cresti valoarea casei

Detaliile sunt cheia succesului atunci când vrei să crești valoarea casei tale pentru vânzare.

Atunci când ai puțin timp la dispoziție și un buget limitat, este greu să hotărăști cu ce să începi. Iată 8 trucuri de aur atunci când vrei să crești rapid valoarea locuinței tale, în vederea unei vânzări:

  • Tratează locuința ca pe un platou de film sau o scenă de teatru

Da, ai citit bine. Decorul este foarte important nu numai în arta filmului și a teatrului, dar și în imobiliare. Dacă reușești să te pui la punct cu câteva tehnici legate de această zonă, nu numai că vei reuși să economisești sume importante de bani (pe care le-ai fi cheltuit pe renovare), dar vei majora pe loc valoarea locuinței pe care vrei să o scoți la vânzare. Cel mai în măsură să îți dea toate detaliile necesare în acest sens este chiar agentul imobiliar cu care lucrezi.

Prima regulă este să elimini elementele de decor foarte personale. Chiar dacă pentru tine reprezintă amintiri dragi, pentru o persoană care îți trece pragul casei pentru a se hotărî dacă o cumpără sau nu, acestea pot fi de-a dreptul deranjante. Nu știi ce gusturi, opinii sau valori împărtășește un posibil cumpărător. În acest context, mare atenție și la obiecte de decor sau „opere de artă“ controversate. Apoi, nu toată lumea este fan al animalelor de companie, al echipei Steaua București (n.r. știm, e FCSB acum) sau al olăritului.

Reparațiile nu trebuie lăsate pe ultima sută de metri atunci când ești proprietarul unei case. Fiecare etapă de renovare amânată adaugă sute de lei în plus la factură, atunci când te hotărăști să vinzi și vrei să bifezi toate reparațiile necesare dintr-un foc.

  • Nu scăpa din vedere niciun moment că primele impresii contează cel mai mult

Primele impresii sunt cele care îți vor vinde casa. Detalii precum dezordinea, o cutie poștală ruptă sau o grădină neîngrijită fac diferența atunci când vorbim despre imobiliare. Rezolvă toate aceste probleme înainte ca un potențial cumpărător să îți treacă ușa casei.

În plus, poți apela oricând la instalarea unui astfel de element fermecător – un truc care funcționează mereu și impresionează pe oricine este în căutarea unei locuințe confortabile, cu un aer romantic.

  • Fă curățenie

Poți să stai la Palatul Buckingham, dacă e mizerie în casă atunci când un potențial cumpărător trece pragul, șansele să vinzi sunt minime. Dacă ai curiozitatea să faci un mic sondaj printre agenții imobiliari pe care i-ai contactat să te ajute cu vânzarea locuinței, vei descoperi că cele mai importante elemente atunci când vrei să ridici prețul locuinței tale sunt suprafața casei în metri pătrați și gradul de curățenie. Dacă la capitolul suprafața opțiunile sunt de cele mai multe ori limitate, curățenia depinde numai de tine.

  • Baia și bucătăria – polii din jurul unei renovări rapide și reușite

O soba rustică, bine plasată și construită, poate da un aer aparte locuinței tale și îi poate crește prețul de vânzare. Mai ales dacă este integrată în designul unei bucătării recent renovate sau redecorate.

De altfel, baia și bucătăria sunt cele mai importante camere din locuința ta. Dacă nu ai la dispoziție un buget mai generos pentru o renovare completă, îți recomandăm să dai măcar un strat nou de lavabil. Alege culori neutre, pentru a acoperi o paletă cât mai mare de gusturi. Probabil știi: primul lucru pe care îl face o persoană interesată de achiziționarea unei locuințe este să își imagineze cum ar putea decurge viața în acea casă. Iar culorile puternice nu apar, de obicei, pe lista pe dorințe a multor persoane.

Te pregătești de vânzarea locuinței? Ce trucuri ai pus în practică pentru a-i crește valoarea?

 

Sursă foto: Shutterstock.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply