Cum crești fazani (I)

0

Doriți să creșteți fazani? Iată de ce aveți nevoie. În primul rând, de o crescătorie de păsări cu anumite caracteristici, deoarece, spre deosebire de găini, păsările de vânătoare zboară dacă nu sunt închise în siguranță. Să aveți autorizație ca să nu fiți amendat. Există multe specii de fazani, dar numai unele pot fi crescute de începători, anume acelea care nu necesită un tratament special, hrană sau încălzire deosebite pentru a-și menține sănătatea.
Fazanul auriu este cel mai popular, alături de diverși fazani argintii și fazanul diamant (Lady Amherst), care este renumit pentru penele lungi care alcătuiesc coada masculului. Există, de asemenea, numeroase specii de Yungle Fowl (strămoșul găinilor de astăzi), deși trebuie să știți, dacă îi creșteți într-o zonă urbană, că masculii croncăne mult. După părerea mea, cel mai bine este să cumpărați un lot de păsări neînrudite, așa că întrebați crescătorul de la care intenționați să le achiziționați dacă garantează că păsările sunt neînrudite. Pentru siguranță, cel mai bine este să procurați masculii de la alți crescători decât cei de la care luați femelele. În majoritatea cazurilor, fazanii se cresc în perechi sau uneori în triouri (două femele și un mascul), deoarece, în mod normal, dacă într-o cușcă există mai mult de un mascul, atunci aceștia se vor lupta mult pentru posesia femelei, mai ales în perioada de împerechere.
În cazul speciilor mai mici, cum este fazanul auriu, o volieră de 2 m lățime, plus un adăpost de 1 m adâncime și 2 m lățime vor fi suficiente pentru o pereche, dar pentru speciile mai mari, cerințele minime se dublează. Voliera acestor păsări trebuie să fie de cel puțin 2 m înălțime pentru a vă permite să vă deplasați înăuntru, iar pereții laterali trebuie acoperiți cu plasă de sârmă galvanizată de 25 mm, pentru a ține departe vrăbiile și dăunătorii. Această plasă este musai să fie îngropată cel puțin 15 cm în pământ, cu încă 30 cm îndoiți în unghi drept sub pământ, pentru a împiedica șobolanii și alte mamifere să sape pe dedesubt.
Caută și partea a doua a articolului!
Elena Râncioagă, sat Izvoru, com. Provița de Sus, jud. Prahova

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply