Cum alegi scaunul de birou potrivit

0

Ești în căutare de un scaun nou pentru cel mic sau lucrezi de acasă și îți amenajezi spațiul de lucru? Achiziționarea unui scaun de birou potrivit poate fi dificilă dacă nu știi după ce criterii să îl alegi. Specialiștii Casa și grădina îți vin în ajutor, pentru ca tu să poți lua decizia potrivită.

Atunci când se petrece mult timp stând pe scaun, pot apărea probleme de spate și un disconfort puternic. Un scaun de birou adecvat te poate ajuta să eviți problemele de sănătatea, pentru că îmbunătățește poziția și menține confortul.

Pentru început, trebuie să știi care este poziția corectă atunci când stai la birou. Trunchiul și gâtul trebuie să fie în linie verticală, coapsele orizontale, picioarele inferioare verticale, plate pe sol, antebrațele la un unghi de 90 de grade, iar capul ușor înclinat în jos.

Cel mai important criterul în alegerea unui scaun de birou este ajustabilitatea sa. Cu alte cuvinte, trebuie să poți regla înălțimea șezutului, spătarul, brațele etc. În acest fel, te poți asigura că ai o poziție confortabilă și sănătoasă.

Al doilea lucru la care trebuie să fii atent sunt picioarele și roțile scaunului. Acestea trebuie să fie de calitate și să alunece suficient de ușor pe suprafața din casă (parchet, covor, mochetă).

Trebuie să ții cont și de tapiserie. Scaunele realizate cu piele arată elegant, sunt plăcute la atingere și se curăță ușor, însă îți recomandăm să nu alegi un astfel de scaun dacă ai animale de companie pentru că se zgarie ușor. De asemenea, nu sunt atât de rezistente în timp, pentru că pielea poate pocnic. Tapiseria textilă este în general mai ieftină, dar reține mirosurile neplăcute și se pătează ușor. Mai există și scaune din plasă, care permit o bună aerisire și nu rețin mirosuri neplăcute.

Bineînțeles, contează mult și dimensiunile scaunului. Șezutul trebuie să fie cu minim 2,5 cm mai mare decât fundul, spatele genunchilor nu trebuie să fie lipiți de marginea șezutului, iar tetiera să se potrivească înălțimii tale.

Așa cum probabil deja ai observat, nu am menționat până acum prețul scaunului, iar motivul este simplu: un produs scump nu este neapărat bun, iar unul ieftin nu este neapărat prost. Verifică întâi toate criteriile de mai sus, calitatea materialelor și recomandările primite din partea clienților – acestea sunt cele mai importante!

 

Citește și: Organizarea biroului de acasă pentru mai multă productivitate

Citește și: Adu la viață biroul cel vechi

 

Sursă foto: Pixabay

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply