Cum alegi salteaua de pat potrivita nevoilor tale

0

Cum alegi salteaua de pat potrivita nevoilor tale  (1)Salteaua pe care dormim este foarte importantă pentru sănătatea spatelui nostru și pentru un somn odihnitor. Alegerea pe care o faceți atunci când achiziționați o saltea este grea, și trebuie făcută în funcție de preferințe și necesități, iar noi vă ajutăm prezentându-vă cele mai importante informații și criteriile pe care să le urmăriți atunci când vreți să cumpărați o saltea.

Saltelele pentru pat nu mai reprezintă de mult timp un accesoriu insignifiant pentru mobila dormitorului, iar în ultimul timp paleta de opțiuni posibile s-a lărgit foarte mult.  O persoană își petrece în medie o treime din viață dormind, somnul fiind vital pentru organism. Calitatea somnului este esențială pentru calitatea vieții, dar puțini sunt cei care sunt dispuși să plătească mai mult pentru saltele de calitate, criteriul de bază în momentul cumpărării fiind în general cel financiar.

Citeste si: Ce probleme de sanatate poate cauza un pat nepotrivit?

Nu există salteaua ideală ca și concept în sine, ci există salteaua ideală pentru fiecare persoană. Atunci când alegem o saltea trebuie să ținem cont de mai multe aspecte, pentru a face alegerea potrivită: poziția de somn, forma corpului, greutatea, temperatura camerei în care dormim, etc. Este important să acordăm  o atenție deosebită studiului pieței atunci când alegem saltele speciale pentru persoanele cu boli cronice ale coloanei vertebrale sau când cumpărăm saltele pentru copii.

Cea mai importantă caracteristică pe care trebuie să o aibă o saltea este să susțină coloana vertebrală bine. În cazul în care coloana vertebrală are o poziție defectuoasă, acest lucru poate duce la afecțiuni ale gâtului, ale rinichilor și ale altor organe. Dacă salteaua este prea tare sau prea moale, fie va susține corpul doar în anumite puncte, fie nu va oferi susținerea necesară. În general o saltea se poate testa și puteți verifica dacă punctele cheie ale corpului beneficiază de o susținere corectă ( capul, gâtul, umerii și rinichii).

Cum alegi salteaua de pat potrivita nevoilor tale  (2)Alt aspect important legat de alegerea unei saltele este să aibă proprietăți antialergenice (foarte bune pentru copii în special), deoarece acarienii consideră saltelele un loc ideal pentru a trăi și a se înmulți. Ei constituie agentul patogen principal în afecțiunile respiratorii, cât și în cele alergice. O saltea folosită pe o perioadă de doi ani, spre exemplu, este gazdă pentru aproximativ două milioane de acarieni, atât decedați cât și vii, care se ridică în aerul pe care îl respirăm când noi ne răsucim în pat.

Citeste si: Lenjerie de pat

Dacă nu există o condiție specială (afecțiuni ale coloanei sau alergii la praf și acarieni), cea mai bună soluție este o saltea cu spumă de memorie. Acestea calmează durerile musculare, oferă o senzație de plutire celor ce o folosesc și revigorează corpul. Pentru cei care au ocazional dureri de spate, se recomandă o saltea dintr-un material mai ferm. Saltelele care nu rețin umezeală sunt perfecte în condițiile în care permit circularea aerului și rețin căldură, nepermițând umidității să intre în ele. Este important ca salteaua să aibă o husa detașabilă, pe care o porți spăla atunci când este nevoie. De asemenea, poți achiziționa separat o husă de protecție care oprește praful sau transpirația să intre în saltea.

Citeste si: Ghidul lenjeriei de pat

• Salteaua cu arcuri este cea clasică, binecunoscută și este disponibilă într-o varietate mare de modele. Arcurile pot fi realizate din diferite materiale-oțel cel mai adesea, și numărul de spire este variabil. Cele mai bune saltele cu arcuri au aproximativ 14 spire. În timp, salteaua tradițională cu arcuri a evoluat în modelul cu arcuri independente, un model ergonomic, ce păstrează poziția corectă a coloanei și rezistă mai mult în timp.

• Saltelele medicale sunt recomandate în mod special celor cu probleme ale coloanei vertebrale, și asigură o susținere sporită în timpul somnului. Acest tip de saltele sunt construite din spumă cu densitate mare și sunt rezistente și dure.

• Saltelele din latex sunt opțiunea cea mai bună pentru persoanele alergice, și în același timp oferă un confort ridicat datorită faptului că se pliază foarte bine după forma corpului. Latexul este un material hipoalergenic ce nu permite dezvoltarea microbilor în saltea.

• O alegere eco este reprezentată de saltelele din fibre de cocos, recomandate în general pentru copii, deoarece sunt hipoalergenice, absorb excesul de umiditate și mențin coloana vertebrală într-o poziție sănătoasă.

• Saltelele din spumă poliuretanică conțin această spumă în densități variabile, iar densitatea determină rigiditatea sau din contră, elasticitatea suportului. Acest tip de saltele se pliază după forma corpului și pot susține o greutate ridicată, fiind rezistente.

Citeste si: Totul despre saltele

O saltea bună, de calitate, nu se deformează și beneficiază de garanție. Această garanție poate fi cuprinsă între 5 și 25 ani, depinzând de producător. Prețul unei saltele variază, în funcție de tehnologia de producere, de materialele folosite, mărimea acesteia și de avantajele pe care aceasta le oferă. Informativ, pentru o saltea de o persoană, prețul începe de la 300 lei, pentru una dublă prețul minim este în jur de 500 ron, și pot ajunge până la 1000 euro și mai mult.

Echipa Casa si Gradina.ro

Sursa foto:  FreeDigitalPhotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply