Culorile Feng Shui: Albastru

0

Culorile Feng Shui: Albastru – Albastrul este liniste si meditatie. Albastrul este culoare Yin, legata de elementul apa, de norocul in cariera si prosperitate. Albastru stimuleaza cariera si prosperitatea, subconstientul si spiritualitatea. Conform principiilor Feng Shui, albastrul poate fi folosit cel mai bine in zona de est a casei, cea destinata sanatatii si familiei, si in zona sud-est, corespunzatoare belsugului si bogatiei. Se evita utilizarea albastrului pe tavan si acoperis, intrucat se considera ca apa, odata ajunsa in punctul maximum, incepe sa curga descendent si distruge tot ce se afla in calea sa.

Toate nuantele de albastru (inchise, deschise, profunde) sunt asociate in egala masura de subconstient si de spiritualitate. Albastrul are darul de a calma si de a elimina starile de tensiune. Culoarea cerului favorizeaza meditatia si contemplarea.

Culoare a introspectiei si a linistii, albastrul ajuta la destindere, insa, nu este recomandabil persoanelor deprimate, riscand sa li se agraveze starea. Albastrul poate fi folosit sub forma de mai multe nuante, de la culoarea deschisa a apei, pana la albastru indigo. Culoare a dragostei, se foloseste in zonele foarte calduroase, pentru a crea senzatia de racoare.

Datorita acestei culori, copiii care studiaza intr-o incapere in care predomina albastrul au performante ridicate, multe studii realizate dovedind acest lucru. Culoarea albastra poate fi folosita pentru a vopsi peretii, sub forma de piese de mobilier, tablouri, accesorii. Daca doriti sa o folositi in dormitorul matrimonial sau al copilului, puteti aborda o tema marina. Albastrul va ajuta la obtinerea unui somn odihnitor si atrage pacea.

In ce camera se foloseste albastrul?

  • in locurile de odihna, deoarece culoarea albastra are efect de calmare asupra psihicului;
  • in baie, pentru ca este culoarea apei si accentueaza rolul acestei incaperi de a curata si elimina murdaria.
  • in birouri si in locuri in care se discuta si se fac planuri

SUGESTIE: daca preferi lucrurile mai complexe si originale, in loc de gresie si faianta bleu sau albastru marin, opteaza pentru un mozaic de diferite nuante de albastru si turcoaz, care sa sugereze un peisaj marin sau lacustru.

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply