Culori de baza si combinatii pentru interior

0

Culori de baza si combinatii (4)Exista multe culori de baza si combinatii pentru interior, dar cateva sunt esentiale si sunt baza pentru oricare alte variatii.

Exista si cateva reguli cand alegi culorile de baza si combinatii pentru interior, iar cap de lista este aceea ca ceea ce iti place tie si membrilor familiei tale este ceea ce conteaza, dar si baza pentru planul coloristic al casei.

Citeste si: Accesorii cu pasiune pentru case frumoase

A doua regula pentru culori de baza si combinatii pentru interior este ca, indiferent de numarul camerelor, culoarea este unul din elementele care poate contribui la delimitarea spatiilor in casa.

O casa, oricat de mica ar fi trebuie sa aiba zona sociala, cea de odihna si cea “administrativa”, adica locul unde depozitezi si prepari mancarea si baia.

A treia regula este ca zona sociala trebuie sa foloseasca tonuri mai deschise si mai calde decat cea de odihna.

Culori de baza si combinatii pentru interior. De la clasic la extravagant

Maro, bejuri si albastru intens. Aceasta este una din seria de culori de baza si combinatii clasice pentru interior care arata bine in orice camera. Trebuie pastrat un echilibru al culorilor, albastrul fiind cel care trebuie sa apara in cea mai mica proportie.

Citeste si: Un nou concept de design cu lumina

Portocaliu si maro, cu variantele lor corai si ciocolata, merg perfect impreunsa. Sunt culori de baza si combinatii clasice pentru interior, poate pe nedrept considerate prea indraznete desi se preteaza pentru orice camera. Maro este o culoare relaxanta si dulce care merge perfect cu tonul entuziast si vibrant al portocaliului. Cele doua culori, portocaliu si maro se pun in valoare una pe alta, se potaneteaza si se calmeaza reciproc. Se potrivesc inclusiv pentru un spatiu in aer liber, dar si pentru dormitor, living si bucatarie.

Culori de baza si combinatii Maro si crem. Sunt doua culori de baza si combinatii perfecte pentru interior culori de baza si combinatii tip pentru interior. O camera in aceste culori este un refugiu linistit, fie ca este vorba despre dormitor, fie despre baie. Cauta sa folositi o larga varietate de nuante, din fiecare punct al spectrului, de la maro inchis ciocolatiu si pana la cele mai deschise nuante de crem-alb.

Citeste si: Stilul industrial. O bordare practica

Portocaliu si albastru. Pe lista de culori de baza si combinatii pentru interior protocaliu si albastru sunt culori ideale in camere active – living, holuri, bucatarii si mai putin in camere de odihna si relaxare – dormitoare si biblioteci. Te poti juca cu nuantele, iar intensitatea lor iti oferea nenumarate posibilitati. Si proportia dintre cele doua culori conteaza. Mult albastru scoate in evidenta componenta masculina, mult portocaliu pe cea feminina. Asocierea intre portocaliu si albastru este perfecta intr-o camera de lucru, si este ideala pentru biroul de acasa, dar si pentru camera copilului.

Culori de baza si combinatii (2)Alb si negru,  sunt doua culori de baza si combinatii clasice pentru interior, perfecte alaturi

Alb si negru. Combinatia este atemporala si intotdeauna eleganta. Marele avantaj pentru combinatia alb si negru este ca poate fi folosita pentru orice, de la haine la mobila, de la covoare la perdele, de la zugraveli, pana la elemente de decor. Dungile in alb si negru sunt combinatia perfecta. Un covor alb si negru se potriveste in orice camera. Acesta poate fi utilizat si in camera de zi pentru a adauga dinamism in decor, si in dormitor, unde poate induce calm si monotonie daca este corect integrat cu restul decorului, sau poate sa fie nota sofisticata din hol sau din camera de zi.

Violet de lavanda si albastru marin. Combinatia dulce intre culoarea florilor si ideea de apa are un efect de intinerire in orice camera. Adauga ca accente de culoare tonuri aurii stralucitoare. Se asociaza perfect, iar rezultatul este minunat. In plus se adapteaza aproape la orice fel de mobila si sunt culori de baza si combinatii indraznete pentru camerele active.

Citeste si: Bujorii de gradina. Plantare si ingrijire

Mustar, gri si fuchsia. Nu se poate spune despre ele ca sunt culori de baza si combinatii clasice, ci o asociere calda si exotica care iti induc idei si emotii orientale. Aceste culori bogate dau impresia unui spatiu vibrant si inspirat, cald si special in egala masura. Combinatia este potrivita pentru dormitoare, dar merge si in camerele de zi, mai ales daca sunt luminoase si spatioase.

Sursa foto: hepta.ro

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply