Cu ce umpli pernele decorative. Idei surprinzatoare

0

Pernele decorative sunt esențiale în orice cameră de zi, iar o canapea fără ele nu se poate. Și cu cât mai multe, cu atât mai bine. Iată câteva variante de umpluturi pentru aceastea.

Colorate, brodate, cu sau fără imprimeuri, pernele decorative trebuie să fie comode, să nu-și strice forma și să fie practice. Dar ce te faci când ai mai multe fețe de pernă (cum ar fi cele potrivite pentru Crăciun) decât umpluturi?

pernele decorative (2)

Desi denumirea de perne decorative te duce cu gândul că latura estetica este singura care contează, în realitatea acestea au și o funcție practica pentru că deseori sunt folosite pentru a-ți pune capul sau a sta cât mai confortabil. Pernele decorative trebuie să fie în egala măsură frumoase și funcționale.

Citește și: Accesoriile textile din casa. Sursa de frumusețe și confort

Forma pe care o au pernele decorative depinde în mod esențial de materialele folosite pentru umplerea lor. În plus, materialul din interior are efect direct asupra suprafeței acestora. În timp ce pentru pernuțele cu forme obișnuite se poate opta pentru orice tip de material, pentru pernuțele cu forme deosebite, care trebuie să se mențină că atare, trebuie să se folosească o umplutură mai dură.

Umplutura din fulgi este una dintre alegeri, dar este cea mai scumpă și mai pretențioasă alegere. Pernele umplute cu fulgi își strică ușor forma, trebuie “bătute” des, dar sunt foarte confortabile. Avantajul este că odată aranjate își reiau imediat forma originală.

pernele decorative (3)

Poliesterul este potrivit pentru pernele decorative cu forme mai ciudate. Este ieftin și destul de moale. Sunt rezistente, durează mult timp, sunt neutre în ceea ce privește umezeala. Micile biluțe care compun umplutura ajuta la menținerea perfecta a formei pernelor decorative. De asemenea, acest tip de umplutură este hipoalergenic.

Spuma pentru perne este foarte utilă și pentru pernele decorative și reprezintă o alegere destul de frecventa mai ales în cadrul pernelor care sunt și decorative și folosite pentru confortul tău. Sunt materiale ieftine, hipoalergenice, dar au dezavantajul că își pierd forma ireversibil, în timp.

O alta soluție este lâna. Rezistentă, comodă și practică, aceasta păstrează mult timp forma pernelor decorative și este ieftina. Cea mai buna este lâna netoarsă, bina desfăcută. Dezavantajul este că se împâslește și că pernele umplute cu luna trebuie refăcute din când în când, cu aceeași umplutura, care trebuie periodic “scărmănată”.

Bilele din bambus sunt o soluție inedita și utila mai ales pentru perne de decor pe care nu le folosești. Sunt rezistente și își păstrează forma. Tot la capitolul soluții inedite se numără și semințele. Ai de ales intre boabe de fasole și boabe de mazăre uscate, dar nici semințele de linte nu sunt de dat la o parte. Trebuie bine spălată și bine uscate înainte de a fi considerate umplutura pentru pernele decorative. O alta soluție, inedita și cu totul speciala este să pui în pernele decorative fân uscat. Cel mai bine cel din august care este mai fin, mai moale și mai aromat decât cel din iunie. Evident trebuie bine uscat, iar pernele decorative umplute cu fan rămân doar decorative. Mai poți încercă și varianta de a umple una, doua din pernele decorative cu plante aromate. Levănțică, mentă, sulfină. O să-ți parfumeze casa discret și constat până la anul.

Foto: Unsplash.
Sursa: doityourself.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply