Coșulețele îmi sunt de un real folos în toată locuința

0

Încerc ca în acest articol să vă prezint felul în care putem să punem în ordine diverse obiecte mici, cu ajutorul unor coșulețe de diverse mărimi.
Le putem revalorifica pe cele în care a fost ambalat altceva, ori le putem da altă destinație celor care au servit inițial doar la a transporta sau le putem cumpăra din comerț. Și, bineînțeles, ele pot fi chiar confecționate, după sfaturile pe care le-am găsit de-a lungul anilor în revista Practic-Idei. Din rafie, din răchită sau din paie, mai nou din lemn de bambus sau ratan, cu mâner sau fără, coșulețele pot da o notă rustică sau chiar elegantă casei noastre. În orice caz, ele pot crea o atmosferă mai caldă în casă decât o banală cutie din plastic sau metal! În același timp, un coșuleț depozitează și decorează, fiind astfel un obiect funcțional, pe plan practic, dar și estetic.
În toate casele cred că există un coș, rotund, de obicei, pentru fructe. El poate fi folosit și pentru a ține în el, la vedere, obiecte mici, precum instrumentele de cusut  sau cheile casei. Cele mai mici, în care au fost ambalate produse cosmetice, pot servi drept suport de creioane, pe birou, sau pentru rujuri și farduri, în baie. Într-un coșuleț de mici dimensiuni, de la ghioceii cumpărați primăvara, am așezat un ghiveci cu flori mici (o violetă de Parma și un mic bambus), obținând un efect decorativ excelent și atenuând senzația de artificial pe care o dă ghiveciul din plastic.

cos

Cu puțină fantezie, petale uscate și o lumânare, am făcut un aranjament parfumat tare drăguț. Dacă este deteriorat, coșulețul poate fi reparat cu ușurință cu ajutorul unui ac cu ață sau al unui lac incolor sau decorat cu o fundă dintr-o panglică de la buchetele de flori. Foarte practice se dovedesc a fi coșulețele paralelipipedice, de forma unor cutii, care se găsesc de obicei în comerț în seturi de diverse mărimi. În ele putem aranja, la intrare, pe hol, mănuși, eșarfe și șepci. Sau, pe un raft din bibliotecă, reviste și ziare. Iată deci că un obiect banal își poate găsi locul în orice colț al casei, dovedindu-se a fi cu adevărat practic.
Închei mulțumindu-vă pentru premii și dorindu-vă tuturor o toamnă rodnică în idei frumoase și realizări de toate felurile!
Text: Daniela Bărăitaru, Constanța

Foto: www.pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply