Construirea unei magazii în grădină, o soluție ieftină și practică de depozitare

1

Îngrijirea grădinii presupune dedicație și multă muncă, iar această muncă poate fi mult mai dificilă dacă nu ai un loc pentru a stoca confortabil toate echipamentele de grădinărit, fapt ce ar putea descuraja chiar și cel mai pasionat grădinar. Persoanele care se bucură de o grădină bogată cu plantele și legumele preferate știu cât de mult le ușurează o magazie activitățile de zi cu zi.

Plimbarea mașinii de tuns iarba sau a uneltelor tipice pentru grădinărit nu numai că reprezintă un efort fizic inutil, dar mereu vei aduce noroi și nisip înapoi în casă. O magazie simplă, pe care să o construiești în funcție de nevoile tale, este o soluție ieftină și practică ce ar putea să îți aducă mai multe foloase decât te-ai astepta. Iată câteva motive pentru a te apuca de lucru:

  • E o construcție rezistentă și deloc costisitoare

Poți achiziționa o magazie la prețuri decente, însă, dacă ești în cautarea unei soluții economice, poți construi propria magazie. Spre deosebire de alte construcții, o magazie nu are nevoie de cele mai scumpe materiale și finisaje. Orientează-te către materiale cu raport calitate-preț avantajos cum ar fi, de pildă, astfel de plăci de tablă cutată. Avantajul acestor materiale este că sunt extrem de rezistente în timp, fiind acoperite cu un strat de zinc care protejează împotriva coroziunii, iar cutele materialului ajută la îmbinarea ușoară și eficientă a plăcilor.

Poți folosi această tablă atât pentru pereții cât și pentru acoperișul magazinei. Odată ce ai construit magazia, poți aplica un strat de vopsea în nuanțe neutre de bej, crem sau alb, sau poți face o alegere mai îndrăzneață folosind culori aprinse cum ar fi roșu, verde sau albastru, pentru a complementa culorile vii din grădina ta.

  • O poți folosi pentru plantele sensibile la sezonul rece

Doar pentru că ai construit locul de depozitare ideal nu înseamnă că nu poți folosi magazia și cu alte scopuri. O întrebuințare secundară a sa ar putea fi protecția acelor plante mai sensibile la capriciile vremii.

Multe plante sunt sensibile în fața ploilor abundente sau a vântului puternic, așa că o magazie ar fi un refugiu ideal în zilele de toamnă târzie sau chiar iarnă. Desigur, va fi nevoie de un pic mai mult de lucru inițial, în etapa de construcție – plantele vor avea nevoie de iluminare și de o sursă de încălzire, dar recompensele vor merita. Vei avea un loc în care poți crește flori sau legume pe tot parcursul anului, indiferent cât de rece ar putea să devină vremea.

  • O poți decora folosind mobiler vechi

Construind o magazie de dimensiuni puțin mai generoase vei putea să creezi un spațiu de relaxare sau de muncă decorând-o cu câteva obiecte de mobilier. Nu este nevoie însă de mari investiții. Folosește piese de mobilier vechi care nu își mai au locul în casă și de care voiai să te descotorosești de ceva vreme.

O altă soluție ar fi să faci o vizită piețelor de vechituri și să selectezi câteva obiecte vintage pe care le poți tu însăți readuce la viață chiar în interiorul magaziei, unde nu va trebui să te preocupe spațiul pe care îl ocupă acest proiect sau toxinele emanate de lacurile și vopselele pe care plănuiești să le aplici. Un fotoliu comod, o masa simplă din lemn, câteva scaune sau chiar o băncuță vor schimba complet aspectul magaziei, creând un spațiu în care îți va face plăcere să îți petreci timpul.

Cu puțin efort și creativitate poți transforma această magazie economică într-un element indispensabilă în grădina ta, atât din punct de vedere practic cât și estetic. Aceasta îți va face munca mult mai ușoară și te va ajuta să oferi un nou suflu grădinii tale.

 

Sursă foto: Shutterstock

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Pingback: Construirea unei magazii în grădină, o soluție ieftină și practică de depozitare | Club Oferteproprietari.ro

Leave A Reply