Coaja de portocala, intrebuintari mai putin stiute

0

Coaja de portocala, intrebuintari mai putin stiute – Nicio sărbătoare de iarnă nu este completă fără portocale și mandarine, dar puțini știu că la fel de utile ca fructul în sine sunt și cojile lor. Află doar câteva întrebuințări inedite.

Idee decorativă

Coaja de portocala intro

Coaja de portocala, intrebuintari mai putin stiute – idei

Coaja de portocală împiedică întărirea zahărului brun.

Dată pe răzătoare, coaj de portocală sau lămâie se transformă într-un condiment bun de adăugat în dulciuri, salate și marinade: gustul acestora va deveni mai bogat și rafinat.

Înainte de a stoarce lămâia, curăță-i coaja, iar apoi bag-o la cuptor până capătă o culoare aurie (coaja devine astfel mai dulce). Praful obținut prin măcinare se amestecă cu zahăr sau piper negru. Se poate adăuga în apa de baie: vitalizează și contribuie la creșterea imunității organismului.

Poți pune coji uscate de mandarine sau portocale în șemineu: flăcările jucăușe și aroma plăcută îți vor încânta simțurile.

Articol apărut în revista Crafty – special Burda Style

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply