Coaja de ou, ingrasamant natural

0

Nu mai arunca coaja de ou. Este un excelent ingrasamant natural. In plus au multe alte utilizari utile in gradina. Iata la ce este buna coaja de ou, in gradina.

coaja de ou

Cojile de ou sunt pline de calciu si de minerale, asa ca pot fi folosite ca ingrasamant pentru gradina. Puse la radacinile rosiilor, a caror planta pierde foarte usor calciu, coaja de ou reprezinta un bun fertilizator.

Acelasi lucru poate fi facut si in cazul plantelor de interior, in ale caror ghivece este recomandat sa pui coaja de ou care functioneaza drept fertilizator.

Citeste si: Fertilizeaza plantele cu apa in care fierbi legumele

De asemenea, cojile de ou te scapa si de melcii care ar putea sa atace culturile. Imprastiate prin gradina, cojile de ou sunt foarte bune pentru a tine daunatorii la distanta.

Pune cojile de oua pisate intr-o stica cu apa pe care o pastrezi cateva zile intrun loc intunecos si rece. Apa din sticla devine un foarte bun fertilizator pentru plantele din gradina.

Cojile de oua puse in pamant la radacina plantelor este o sursa d eminerale excelenta. Pune cojile in compost sar si in solul din gradina unde cultivi legume.

Coaja de la ouale bio este cea mai buna sursa de calciu. Curata bine coaja, spal-o si pune-o in cuptor sa se usuce bine. Piseaza apoi coaja in masina de cafea pana rezulta un praf alb. Este perfect adaugat in aluaturi, cereale si mancare. Nu are nici un gust dar este o sursa minunata de calciu.

Citeste si: Care sunt cele mai practice ingrasaminte

Si asta nu este tot. Coaja de oua pisata pana devine un praf fin este foarte buna pentru a curata suprafete. Pot fi folosite pentru a curata cosul de gunoi sau pentru a desfunda tevile, deoarece ajuta la impiedicarea acumularii de depuneri.

Citeste si: Legume in ghivece

Iar daca tot vorbim de curatenie, trebuie sa stii ca mai exista o utilitate pentru cojile de ou, aceea de inalbitor de rufe. Pune cojile pisate intr-un saculet de tifon si baga-l in masina de spalat, impreuna cu rufele.

Sursa: care2.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply