Cele mai simple schimbări cu efect spectaculos pe care le poți face în casa ta. Vezi cât de ușor e?

0

E foarte ușor să-ți transformi casa în totalitate cu doar câteva câteva schimbări. Toți musafirii tăi te vor întreba dacă ai renovat recent.

Ori de câte ori te gândești la înnoirea casei, primul lucru care îți trece prin minte este înlocuirea mobilei, poate chiar și o renovare care implică schimbarea finisajelor. Poți obține același efect de înnoire și făcând modificări forte ușor de pus în aplicare și care au putere de a schimba totalmente aspectul casei. Iată câteva idei care te vor ajuta să îți transformi locuința:

  • Primul lucru pe care îl ai de făcut pentru un suflu nou în bucătărie

Este camera în care ne începem ziua, în care luăm prânzul în familie în weekend și cea supranumită „inima casei”. În bucătărie, o primă schimbare mică, dar de efect, o poți face în zona chiuvetei. O chiuvetă pe care se văd semnele trecerii anilor, cu zgârieturi și urme de calcar ce nu se mai dau duse dă pur și simplu un aer învechit întregii încăperi.

Este atât de ușor și de ieftin să o schimbi, încât sigur te vei întreba de ce nu ai făcut-o până acum. Te poți convinge privind printre aceste chiuvete de bucătărie. După cum vezi, este o schimbare care te costă foarte puțin, dar care are potențialul să schimbe tot aspectul bucătăriei. O idee de luat în calcul este să alegi una dintre chiuvetele rotunde, sunt deosebite și vor face toată bucătăria să arate ca nouă. Mută picurătorul în dulapul de deasupra chiuvetei și vei avea și mai mult loc pe blatul de lucru.

  • Orice cameră din casă poate fi transformată dacă înlocuiești acest lucru

Am vorbit despre bucătărie, dar adevărul este că poți să transformi orice cameră din casă prin înlocuirea unui singur lucru din ea. Este vorba despre perdele sau draperii. Pe cât de simplu este să le schimbi, pe atât de mare va fi diferența de atmosferă din casă. Ai la dispoziție mai multe variante în această privință – fie la cumperi gata făcute, fie cumperi materialul și le realizezi cu ajutorul unui croitor.

Câteva trucuri vizuale pentru ca încăperea să pară mai mare este să alegi perdele și draperii în culori deschise, să optezi pentru șina pusă direct pe tavan și să alegi dimensiunile astfel încât perdelele să facă pliuri rare.  

  • Grijă sporită pentru podele. Iată ce poți face

La fel ca și schimbarea la nivelul ferestrelor, cele de la nivelul podelelor au potențial de a transforma o cameră. Prin simpla înlocuire a covoarelor sau a mochetelor din casa ta, poți avea un design interior schimbat în totalitate. Pentru a da senzația unei camere mai spațioase, te sfătuim să alegi un covor rotund, pe care să-l plasezi în mijlocul încăperii. Pentru o cameră care pare mai mare, ia în calcul, ca și în cazul draperiilor, culorile deschise.

  • Împrospătează aspectul mobilei fără să o schimbi

Corpurile de mobilier vechi pot căpăta un aer împrospătat cu ajutorul autocolantului special pentru mobilă. O altă idee este simpla vopsire a unor obiecte de mobilier – masa și scaunele de bucătărie, măsuța din living, biroul. Cu instrumentele moderne e foarte ușor să le vopsești chiar tu.

Pentru a împrospăta aspectul canapelei sau a fotoliilor din living, ai la dispoziție fie husele, fie retapițările. Te va costa mult mai puțin să le retapițezi decât să cumperi unele noi, iar rezultatul va fi un living total împrospătat, cu un buget redus.

Cum ți se par aceste idei? Pe care plănuiești să le pui în aplicare?

 

Sursa foto: Shutterstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply