Cele mai eficiente opțiuni de depozitare pentru grădina ta

0

Dacă ai o grădină destul de mică, care se învecinează cu locuința ta, este posibil să ai și puțin spațiu de depozitare pentru diferite accesorii, unelte, semințe, îngrășăminte și alte lucruri necesare. Grădinăritul presupune folosirea de unelte și echipamente care să ușureze munca, deci vei avea nevoie de câteva opțiuni de depozitare simple, utile și interesante ca design, pentru a te organiza eficient.

Un șopron de depozitare

Orice persoană pasionată de această activitate de grădinărit, ar avea nevoie în curtea casei și de un șopron pentru a păstra lemnele de foc uscate. În șopron se pot adăposti și alte lucruri de ploaie, unelte, scule, ghivece, scaune, se pot ține chiar și cutiile cu semințe uscate.

O mică magazie din lemn

Pentru a avea un spațiu de depozitare a uneltelor, echipamentelor și accesoriilor de grădinărit ai putea opta pentru o magazie din lemn pe care o vei construi în grădina casei. Poți construi magazia și din alte materiale, cum ar fi din prefabricate sau cărămizi, ori din metal pentru a avea o structură durabilă și fiabilă. Magazia poate fi izolată cu plăci OSM care sunt durabile, nu putrezesc și nu se deformează și de aceea sunt folosite deseori în construcții.

Magazia poate fi și un loc pentru depozitarea mobilierului de grădină: câteva scaune, o masă pliabilă portabilă sau cu blat.

Un hambar pentru depozitare

rafturi metalice

Un hambar poate fi construit de exemplu din lemn sau din panouri ușoare din beton, iar apoi folosit pentru depozitarea uneltelor de grădinărit, a unei mașini de tuns iarba și a lemnelor de foc pentru iarnă. Evident trebuie găsit un loc optim pentru hambar, ținând cont și de alte zone precum sunt: spațiul de joacă, grădina cu flori, casa și garajul.

El ar trebui să fie într-un colț din spațiul liber din jurul casei, dar astfel poziționat încât să se respecte și o distanță adecvată față de gard (de exemplu de 1 m). De regulă se alege un loc mai puțin util pentru alte activități, cum ar fi unul în care solul nu este foarte bun, sau în spatele casei.

În hambar sau în șopron se pot folosi și câțiva paleți din lemn pentru a amenaja un fel de fundație, care în plus nici nu necesită cheltuieli mari.

O seră în grădina din jurul casei

Cel mai folosit material pentru construcția unei sere (pentru plante, flori, răsaduri) este policarbonatul. Acesta este bun și pentru o hală în care se pot depozita diferite lucruri, mai ales în gospodăriile mai mari. De regulă îngrășămintele și alte substanțe de tip pesticide se țin în cutii din plastic închise, pentru a preveni scurgerile și a păstra mirosurile sau proprietățile acestora.

Indiferent de alegere, în astfel de depozite de stocare a sculelor și uneltelor de grădină sunt necesare și diferite modele de rafturi care au o structură metalică, rezistentă la coroziune. Sistemele de rafturi ajută la păstrarea ordinii în orice spațiu, în mod eficient. Se pot folosi și în garaj pentru stocarea diferitelor tipuri de echipamente, pentru ca acest spațiu să fie cât mai bine amenajat.

depozitare pentru gradina

Garajele și magaziile sunt perfecte pentru curtea casei, pentru depozitarea multor lucruri, dar uneori în interiorul lor poate fi și multă dezordine. Problema poate fi rezolvată cu rafturi din metal și cutii de depozitare, astfel se organizează spațiul din interior și se crește confortul.

Există și rafturi metalice de perete ce permit depozitarea la înălțime a unor articole greoaie, astfel nu se mai irosește spațiul din încăpere. Pe rafturi se pot stoca coșuri de depozitare din plastic cu lucruri mici, echipamente de camping, schiuri, biciclete, diferite cutii cu accesorii și unelte, etc. În cutii mari de depozitare se poți adăuga multe lucruri din casă, cum ar fi jucăriile pentru copii sau anumite obiecte pentru decorarea bradului de Crăciun, care se folosesc doar o dată pe an.

Se pot folosi și rafturi incorporate, bancuri de lucru din materiale durabile și robuste, sau cârlige suspendate pentru a păstra în ordine diferite articole utilizate în mod frecvent, fără a crea deranj sau aglomerație.

Uneori poate fi chiar o adevărată provocare să păstrezi totul în ordine într-o magazie, însă prin sisteme de rafturi metalice se organizează mult mai bine spațiul interior și se maximizează eficiența. Cu ajutorul acestor opțiuni de depozitare, toate uneltele și lucrurile pentru grădinărit vor fi păstrate în ordine și la îndemână pe parcursul anului.

 

 

Sursă: agenția PROMOdesk 

Sursă foto: pixabay, pexels

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply