Ce trebuie să faci acum, cu bani puţini, pentru a avea o casă eficientă energetic

0

Ferroli@Casa-gradinaFiecare posesor al unei case poate face, cu bani puţini, câteva lucruri menite să îmbunătăţească eficienţa energetică a locuinţei.

Mai mult decât atât, acum este momentul pentru o serie de investiţii foarte profitabile care te vor ajuta să economiseşti o mulţime de bani şi să culegi roadele în cel mai scurt timp.

Iată ce trebuie să faci, cu sume mici de bani, pentru a avea o locuință eficientă din punct de vedere energetic:

1 Cumpără panouri solare în luna martie

Principalul motiv pentru care ar trebui să cumperi în luna martie panouri solare este prețul. Cererea pentru panourile solare este, încă, foarte mică în prima luna a primăverii, iar prețurile se menţin accesibile. Începând din aprilie, costurile unei astfel de investiţii vor creşte simţitor.

Fie că alegi panourile solare cu tuburi vidate heat-pipe sau pe cele solare plane, panourile precum cele de aici sunt foarte uşor de instalat şi vin la pachet cu toate accesoriile de care ai nevoie.

2 Termoizolează locuinţa

Deşi pimăvara calendaristică a sosit deja, iar căldura din interiorul locuinţei devine o problema din ce în ce mai puţin stringentă, termoizolarea locuinţei este obligatorie pentru a creşte eficienţa energetică a casei şi pentru a începe să economiseşti bani. În luna martie, preţurile materialelor de construcţie sunt, încă, foarte accesibile.

Ferestrele reprezintă cel de-al doilea element important pe care trebuie să-l iei în considerare. Dacă îți dorești geamuri termopan, alege-le pe cele cu „low-e” (low emisivity), fapt ce înseamnă emisie scăzută de căldură prin radiație.

Nu în ultimul rând, instalează o centrală termică. Nu uita că temperatura optimă pentru somn este cuprinsă între 18 și 22 de grade Celsius, conform site-ului de sanatate WebMD, iar într-o casă termoizolată, costurile de încălzire sunt cu 20% mai mici decât în mod obișnuit, după cum notează publicația usnews.com.

3 Cumpără becuri economice

Becurile tradiționale cu incandescență sunt din ce în ce mai puțin preferate de cumpărători, deoarece tehnologia le oferă oamenilor posibilitatea de a cumpăra becuri economice. Avantajele acestora sunt evidente: un bec economic consumă cu 25-80% mai puțin curent electric pentru a funcționa, conform energy.com, și au o durată de viață cu până la 25 de ori mai mare. În plus, ele se găsesc, la prețuri accesibile, într-o gamă variată de forme, capace și tehnologii, precum aceste becuri economice.

4 Renunță la aparatele electrocasnice vechi

La sfârșitul anului 2010 a intrat în vigoare Directiva europeană 2010/30/EU, prin care producătorii de aparate electrocasnice au fost obligați să introducă o nouă clasă energetică A+++. În consecință, producătorii au lansat pe piață produse din ce în ce mai eficiente energetic, precum aceste mașini de spălat rufe sau astfel de combine frigorifice. Aceste produse consumă mult mai puțin curent electric și au un impact mult mai mic asupra mediului înconjurător.

Articol realizat împreună cu Ferroli.ro

Foto: pixabay.com  

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply