Ce modele de prosoape este bine sa eviti si de ce

0

Exista modele de prosoape pe care este bine sa le eviti. Si asta chiar daca pe eticheta scrie bumbac 100%. In functie de felul in care arata prosopul este foarte posibil ca aceasta informatie sa fie falsa. In plus chiar daca ar fi vorba despre bumbac suta la suta sunt detalii de care este bine sa tii cont si sa eviti sa cumperi respectivele prosoape.

Provenienta si compozitie
In primul rand, trebuie sa eviti prosoapele cu provenienta si compozitie incerte. O eticheta cu cu bumbac 100% nu inseamna ca intr-adevar aceea este compozitia prosopului – vanzatorul trebuie sa poata oferi informatii cu privire la producator si materia prima folosita.

Cel mai bun bumbac provine din Turcia si Egipt – cel turcesc este ideal pentru prosoape, iar celalalt este potrivit pentru lenjerii datorita firului lung. Si prosoapele fabricate in Pakistan sunt de buna si foarte buna calitate. In replica este ideal sa eviti prosoapele fabricate in China. De regula acestea au bumbac prost si plin de chimicale care nu dispare nici dupa cateva spalari.

Banda decorativa
Apoi, este bine de evitat prosopul care are banda decorativa sintetica sau prea stransa. In urma spalarii, aceasta se strange, iar prosopul tau va arata ca un evantai. Banda decorativa este un detalii deloc necesar, dar daca totusi exista sa stii ca acela este un truc al producatorului care face economie la materia prima de calitate.

Modele de prosoape brodate
Daca alegi un prosop cu modele brodate foarte mari, vei vedea ca acestea reduc suprafata de absorbtie. Un prosop de calitate nu trebuie sa aiba elemente decorative pe o suprafata mai mare de 5% si trebuie realizate din materiale identice cu prosopul.

Culori prea tari
Nu alege prosoape in culori prea tari, mai ales atunci ca nu esti sigur de calitatea acestuia. Exista riscul ca la spalare vopseaua excesiva sa fie eleminata si iti pateze celelalte haine. In plus un prosop din care iese culoarea la spalat este unul de proasta calitate. Asa cum iese vopeseaua la spalat, tot asa va iesi vopsea pe pielea ta cand il folosesti.

Culori neutre pentru prosoape
Este perfect sa alegi prosoape in tonurile celor pe care le ai deja. Foarte probabil le vei spala impreuna si este perfect sa nu amesteci culorile. Culorile pale, albul si bejul sunt solutiile ideale.

In plus tine cont de urmatoarele detalii:

  • nu folosi balsam pentru prosoape, scade capacitatea de absorbtie.
  • clateste prosoapele, in masina de spalat cu putin otet simplu. le face moi si creste puterea de absorbtie.
  • usuca prosoapele in aer liber, daca se poate si scutura-le bine inainte.
  • nu calca prosoapele, dar aseaza-le impaturite sau rulate; calcatul le aplatizeaza
  • spala prosoapele la cel putin 60 de grade
  • nu depozita prosoapele in locuri umede (in baie de exemplu)

Citeste si:

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply