Ce modele de prosoape este bine sa eviti

0

 

O eticheta cu bumbac 100% nu inseamna ca intr-adevar aceea este compozitia prosopului.

Irina Popescu, managing partner la magazinul Budoair unde gasesti halate, prosoape, presulete, papuci, lenjerii de pat, iti spune exact care sunt prosoapele pe care nu trebuie sa le cumperi si de ce.

Provenienta si compozitie
In primul rand, trebuie sa eviti prosoapele cu provenienta si compozitie incerte. O eticheta cu cu bumbac 100% nu inseamna ca intr-adevar aceea este compozitia prosopului – vanzatorul trebuie sa poata oferi informatii cu privire la producator si materia prima folosita.

Cel mai bun bumbac provine din Turcia si Egipt – cel turcesc este ideal pentru prosoape, iar celalalt este potrivit pentru lenjerii datorita firului lung.

Banda decorativa
Apoi, este bine de evitat prosopul care are banda decorativa sintetica sau prea stransa. In urma spalarii, aceasta se strange, iar prosopul tau va arata ca un evantai.

Modele brodate
Daca alegi un prosop cu modele brodate foarte mari, vei vedea ca acestea reduc suprafata de absorbtie. Irina Popescu recomanda ca elementele decorative ale prosopului sa nu depaseasca mai mult de 5% din suprafata lui.

Culori prea tari
Nu alege prosoape in culori prea tari, mai ales atunci ca nu esti sigur de calitatea acestuia. Exista riscul ca la spalare vopseaua excesiva sa fie eleminata si iti pateze celelalte haine.

 


Text: Cristina Toma
Foto: Shutterstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply