Ce lucruri bune poți să faci pentru casa ta în luna mai

0

Luna mai este ultima lună de primăvară. Deși luna mai este ultima lună de primăvară, mulți o consideră începutul neoficial al verii. Fiecare are obiceiurile lui, dar sunt câteva lucruri pe care este bine să le faci în luna mai pentru casa ta. Fiecare altă lună din an sau perioadă are recomandarile specifice.

Luna mai este una dintre cele mai ploioase luni ale anului. ia în calcul și faptul că este luna în care cei mai mulți renunță complet să mai folosească surse de încălzire în casă. Pe de altă parte deseori nopțile sunt destul de răcoroase. În plus, luna mai este luna florilor, de care trebuie să ne bucurăm și în casă, și în curte sau în balcon.

Acestea sunt cateva idei de lucruri bune pentru casa ta pe care le poți face în mai:

1. În primul rând verifică centrala termică. Costurile unei astfel de intervenții în mai sunt mai mici acum. În octombrie-noiembrie costă dublu și nici u găsești liber la progamări. În plus este mult mai sigur pentru casa ta;

2. Reparații de rutină în casă după perioada de iarnă, care nu s-au putut face până acum. Reparații la sistemul de colectare al apei de ploaie. Verifică și repară acoperișul și podul. Luna aceasta este perfectă. Este ziua lungă, nu este foarte cald și forța de muncă, meseriașii sunt mai ieftini;

casa ta în luna mai

3. Reamenajează sau împrospătează balconul. Nu uitazona verde din casă, eventual îngrijește curtea casei. În luna mai trebuie neapărat tunsă iarba din curte și fertilizat gazonul. Pregătește balconul pentru zilele calde de vara. O draperie nouă, un sistem de jalunzele, o umbrelă sau un parasolar. În continuare adaugă/schimbă sau pune flori în balcon.

Nu uita murăturile din cămară!

4. Curățenia de primăvară poate fi reluată mai temeinic și mai amplu în această luna. Profită de zilele lungi, cu temperaturi plăcute pentru a împrospăta casa. Poți trimite covoarele la spălat, poți zugrăvi holul, baia sau bucătărie și poți aduce mici modificări în casă. O piesă nouă de mobilier, o oglindă. În cele din urmă nu uita să scapi de murăturile nemâncare pe care le mai ai încă în cămară!

5. Unul din trucurile de amenajare este să faci spațiu, așa că nu ezita să elimini o piesă de mobilier din casă care se dovedește în plus, care e deteriorată sau care pur și simplu nu-și mai găsește loc.

casa ta în luna mai

6. Este momentul perfect să faci ordine în șifonier. Regula este simplă, triază, elimină ce nu mai folosești, pune în față hainele pentru perioada caldă. Trimite la curățătorie puloverele și hainele de iarnă. Nu uita să verifici și hainele din geamantane.

7. Întoarce saltelele de pat. Batele bine, aspiră-le și întoarce-le cu fata folosită până acum în jos, dar și cu partea de la picioare, la cap. Este o procedură simplă care le prelungește substanțial viața și confortul tău.

Mai mult, fă investiții rentabile

8. Arvunește lemnele sau materialele combustibile pe care le foloșești pentru iarna viitoare. Sunt cele mai ieftine acum!

9. Investește într-o husă nouă pentru canapea. Găsește soluții pentru a da un suflu nou fotoliilor, de exemplu. Păturile din bumbac sunt perfecte pentru această perioadă.

10. În concluzie profită de florile lunii și ține flori proaspete în casă!

Citeste si:

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply