Ce faci când nu pornește mașina?

0

Este dimineață și te grăbești să ajungi la muncă, dar mașina îți joacă feste și nu pornește nicicum? Oricât te-ai chinuit, motorul pare să nu răspundă comenzilor tale? Dacă ai aceste probleme, îți prezentăm pe scurt care sunt cel mai des întâlnite trei motive pentru care se întâmplă asta.

Bateria e descărcată

Aceasta este cea mai frecventă cauză întâlnită în astfel de situații. Ai uitat pozițiile aprinse peste noapte? Ai uitat că e pornită camera de filmat a mașinii? Atunci ai șanse foarte mari ca bateria să fie complet descărcată. Cum poți verifica asta? Ascultând cu atenție sunetele motorului atunci când îi pui contactul.

Dacă sunetul nu există, atunci acesta este semnalul clar că acumulatorul mașinii tale nu mai are puterea de livrare necesară pentru a porni motorul. Poți suna un prieten care are mașină, căruia să îi ceri ajutorul și care să te scoată din impas cu un cablu de curent, poți opri un șofer din trafic, care să te conecteze la bateria montată pe autoturismul său, sau poți scoate asul din mânecă, dacă îți cumperi un redresor auto pentru când nu pornește mașina, pe care să îi ai la îndemână în astfel de situații.

Bujiile sunt înfierbântate

Ai verificat bateria și nu de acolo pleacă problema cu care te confrunți? E momentul să îți îndrepți atenția înspre bujii. Cum poți să îți dai seama că bujiile funcționează? Foarte simplu! Verifică culoarea acestora! Dacă sunt aurii, înseamnă că totul este în regulă și la acest capitol. Dacă sunt înnegrite, atunci ai răspunsul la problema ta.

Atunci când bujiile sunt înfundate, acestea nu mai pot pulveriza combustibil, ci îl trimit în cantități mai mari către motor, iar acesta primește mult mai multă benzină sau motorină decât are nevoie. Dacă bujiile sunt înfierbântate, atunci și motorul e supraîncălzit. În acest caz, nu îți mai rămâne decât soluția de a lua un alt mijloc de transport către locul de muncă. Cea mai simplă metodă de a rezolva această situație nefastă este de a comanda repede piesele de schimb.

Nu mai ai combustibil în rezervor

Ai constatat că bateria și bujiile sunt funcționale, dar mașina tot nu pornește? A venit momentul să verifici dacă nu cumva ai rămas fără combustibil. Ai circulat des cu mașina în ultimele zile și ai sesizat că martorul de bord care îți indică nivelul benzinei sau pe cel al motorinei s-a aprins, deci combustibilul este pe terminate?

E foarte probabil ca pompa să nu mai poată livra combustibil către motor. În acest caz, mai ai o soluție. Du-te repede la cea mai apropiată benzinărie cu o canistră și alimentează repede mașina sau cere ajutorul unui apropiat care poate face asta în locul tău.

Te-ai confruntat vreodată cu astfel de probleme? Dacă da, noi ți-am oferit pe scurt cele mai des întâlnite trei motive pentru care nu îți pornește mașina. De acum înainte, vei putea ajunge oriunde în timp util.

Sursă: Digital WorkForce

Sursă foto: Unsplash

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply