Cat te tine acoperisul, masina de spalat, frigiderul. Afla-le durata de viata

0

Tu știi cât te ține acoperișul, sau mașina de sălat, sau frigiderul, ori ferestrele, ori dușumeaua?

Cât te țin (3)

Află de la noi durata de viață a acestora pentru că o reparație majoră acasă împlică costuri (uneori)  neașteptate pentru bugetul familiei. Dacă știi cât te ține acoperișul, poți lua în calcul costurile pentru reparația lui, după cum poți să aproximezi când vei avea nevoie de un frigider nou sau de o altă mașină de spălat.

Cât te țin (1)Cele mai scumpe componente și împlicit cele pentru ale căror reparații le faci cu cele mai mari investițuii sunt, în general, acoperișul, sistemul electric, instalațiile sanitare și de aer condiționat. Miza este mare pentru proprietarii de case, deoarece înlocuirea oricărora dintre aceste sisteme pot însemna un buget cu patru sau cinci cifre.

Citeste si: Proiecte de case fara etaj cu 3 dormitoare

Cunoscând durata de viață a componentelor de origine, care depinde de calitatea acestora, de modul în care au fost folosite și întreținute este importantă și dacă este vorba despre casa ta, și dacă ești în cautarea unie case. O locuinta care are nevoie de reparații la toate aceste sisteme te poate costa cu mult mai mult decât prețul de cumpărare. Acesta este un motiv pentru a lua în calcul aceste detalii.

Înainte de a înlocui sistem de climatizare, acoperișul sau alte comonente verifică dacă firma care le-a montat sau care le-a produs nu oferă avantaje pentru mărcile sale, rabaturi sau stimulente. În general, în cazul în care un aparat este mai vechi de șase sau șapte ani, reparația lui poate costa mai mult de jumătate din valoarea unui aparat similar nou, așa că este bine să iei în calcul înlocuirea acestuia, și casarea celui vechi penntru care poți primi un bonus. Înlocuirea unui aparat care funcșționează cu energie electrică cu unul nou poate salva din consum, deci este de două roi rentabil.

Iată care este, în medie durata de viață și cat te ține acoperișul. Acoperișuri de cupru și țiglă poate dura mai mult de 50 de ani. Acoperișurilee din lemn dureză aproximativ 30 de ani, în timp ce acoperișul din ciment și fibre, are o garanție de aproximativ 25 de ani. Condițiile climatice dificile, zăpadă, grindină și vânturile puternice reduc durata de viata a tuturor tipurilor de acoperisuri.

Cât te ține sistemul de aer condiționat? Între 10 și 15 ani, dacă păstrezi filtrele curat și tunzi arborii din jurul sistemului de ventilație.

Citeste si: Mansardarea unei case vechi. 4 detalii esentiale

Câte te ține boilerul? Un incalzitor de apa electric convențional sau pe gaz ține aproximativ 10 de ani. Modelele de ultimă generație țin, fără reparații circa 20 de ani.

Cât te ține frigiderul? Frigiderele de la șase până la 15 ani, uscătoarele de rufe de la opt până la 12 ani. Cât te ține mașina de spălat vase între opt și 10 ani, mașina de spălat de la 10 la 15 ani un cuptor cu microunde, nouă ani, aspiratorul între cinci și șapte ani, televizoarele între cinci și 15 ani.

Cât te țin pardoselile? Cele din lemn, dacă sunt bine lăcuite și întreținute, pot dura și 100 de ani sau mai mult, la fel și podele de marmură. Podelele din placi de ceramica pot dura 75-100 ani, mozaicul, mai mult de 75 de ani. Linoleum dureaza aproximativ 25 de ani, în timp ce parchetul laminat de la 15 la 25 de ani.

Citeste si: Casa la rosu sau casa la gri? Cea mai buna alegere

Cât te țin jgheaburile? Jgheaburi din aluminiu țin aproximativ 20 de ani, în timp ce jgheaburi din cupru mai mult de 50 de ani.

Cât te țin ferestrele? Ferestre din lemn pot rezista mai mult de 30 de ani, în timp ferestre din aluminiu sunt de așteptat să dureze 15 până la 20 de ani.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply