Care este durata de viață a acoperișului, a mașinii de spălat și a frigiderului

0

Tu știi care este durata de viață a acoperișului, a mașinii de spălat, sau a frigiderul, ori a ferestrelor și a dușumelelor?

Cât te țin (3)

Află de la noi durata de viață a acestora, pentru că o reparație majoră împlică costuri (uneori) neașteptate pentru bugetul familiei. Dacă știi cât te ține acoperișul, poți lua în calcul costurile pentru reparația lui, după cum poți să aproximezi când vei avea nevoie de un frigider nou sau de o altă mașină de spălat.

Cele mai scumpe componente și implicit cele pentru care sunt necesare reparații care implică investiții importante sunt: acoperișul, sistemul electric, instalațiile sanitare și de aer condiționat. Miza este mare pentru proprietarii de case, deoarece înlocuirea unora dintre acestea pot însemna un buget important.

Citeste si: Proiecte de case fara etaj cu 3 dormitoare

Cunoscându-le durata de viață, care depinde mereu de calitatea inițială a acestora și de modul în care au fost întreținute știi la ce te poți aștepta. Iar aceste detalii sunt importante și dacă este vorba despre casa ta, și dacă ești în căutarea unei case. O locuință care are nevoie de reparații costă cu mult mai mult decât prețul de cumpărare.

Înainte de a înlocui un sistem de climatizare, acoperișul sau alte componente verifică dacă firma care le-a montat sau care le-a produs nu oferă avantaje pentru mărcile sale, garanții sau bonusuri. În general, în cazul în care un aparat este mai vechi de șase sau șapte ani, reparația lui poate costa mai mult de jumătate din valoarea unui aparat similar nou, așa că este bine să iei în calcul de la bun început înlocuirea acestuia, și casarea celui vechi pentru care poți primi un bonus. Înlocuirea unui aparat care funcționează cu energie electrică cu unul nou, eficient energetic, poate reduce consumul, deci este de două ori rentabil. O parte din costuri se amortizează în timp.

Iată care este, în medie durata de viață și cat te ține acoperișul. Acoperișuri de cupru și țiglă poate dura mai mult de 50 de ani, cel din lemn dureză aproximativ 30 de ani, în timp ce unul din ciment și fibre, are o garanție de aproximativ 25 de ani. Condițiile climatice dificile, zăpadă, grindina și vânturile puternice reduc durata de viață a tuturor tipurilor de acoperis.

Cât te ține sistemul de aer condiționat? Între 10 și 15 ani, dacă păstrezi filtrele curate și tunzi arborii din jurul sistemului de ventilație.

Citeste si: Mansardarea unei case vechi. 4 detalii esentiale

Cât rezistă fără reparații boilerul? Un încălzitor de apă electric, convențional sau pe gaz funcționează aproximativ 10 de ani. Modelele de ultimă generație rezistă, fără reparații circa 20 de ani.

Care e durata de viață a frigiderului? Frigiderele de la șase până la 15 ani, uscătoarele de rufe de la opt până la 12 ani. Mașina de spălat vase are o durată de viață de 8-10 ani, mașina de spălat de la 10 la 15 ani, iar un cuptor cu microunde, nouă ani. Aspiratorul funționează bine între cinci și șapte ani, televizoarele 5-15 ani.

Cât te țin pardoselile? Cele din lemn, dacă sunt bine lăcuite și întreținute, pot dura și 100 de ani sau mai mult, la fel și podele de piatră. Podelele din placi de ceramica pot dura 75-100 ani, mozaicul, mai mult de 75 de ani. Linoleum dureaza aproximativ 25 de ani, în timp ce parchetul laminat de la 15 la 25 de ani.

Citeste si: Casa la rosu sau casa la gri? Cea mai buna alegere

Jgheaburile? Cele din aluminiu au o durată de viață de aproximativ 20 de ani, în timp ce modelel din cupru mai mult de 50 de ani.

Cât te țin ferestrele? Ferestre din lemn pot rezista mai mult de 30 de ani, în timp ferestre din aluminiu sunt de așteptat să dureze 15 până la 20 de ani.

Citeste si: Casa, dulce casa

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply