Castron cu frunze – video

1

Ce-ai zice să păstrezi amintirea toamnei și să creezi un obiect unicat? De exemplu, un castron cu frunze? Nu este atât de complicat pe cât pare, fiind chiar un proiect accesibil și celor mai puțin înzestrați cu îndemânare sau copiilor, așa că poate fi reținut ca activitate de vacanță. De reținut că în loc de frunze, poți imprima orice alt model, după inpirație.

castron cu frunze
Foto: Mihai Nicolae

Ai nevoie doar de pastă de modelaj care nu trebuie arsă (se întărește suficient prin simpla uscare), un castronel, frunze cu nervuri pronunțate, vopsea acrilică galben, roșu și auriu, plus pensule, o bucățică de burete și eventual lac.
Cum procedezi: frămânți bine pasta de modelaj, o transformi într-n cerc ce 0,5 cm grosime. Pe un castronel întors cu gura în jos întinzi o frunză mare, cu nervuri proeminente în sus și deasurpa ntinzi ușor cu degetele, pasta de modelaj astfel încât să acopere cât mai vasul. Îndepărtezi surplusul de pe margine. Pe deasupra poți presa în alte frunze, astfel încât nervurile lor să se imprim în pastă. Odată ce aceasta s-a uscat, îndepărtezi cu grijă frunzele să iasă întregi. Apoi colorezi zonele unde au fost frunzele cu vopsea. Aici ai două variante, fie vopsești cu o culoare mai închisă nervurile, cu pensula, apoi întinzi deasupra o nuanță mai deschisă și auriul cu ajutorul unui burețel, fie aplici de la început culoarea doar cu buretele, în acest caz, nervurile rămânând albe, culoarea pastei de modelaj. Indiferent ce variantă ai alege, vei obține un vas interesant. Dacă dorești, la final poți aplica un strat de lac, pentru durabilitate și aspect. Vasul va fi un element drăguț de decor, perfect și pentru mici bijuterii și alte mărunțișuri. Mai spectaculoase sunt vasele cu gură mai largă, pentru că permit expunerea mai bună a modelului cu frunze.
Mult succes!
Monica Viericiu

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

Leave A Reply